Mark Zuckerberg are diplomă de Harvard. A primit-o la 12 ani de la absolvire

Mark Zuckerberg are diplomă de Harvard. A primit-o la 12 ani de la absolvire
Mark Zuckerberg, fondatorul Facebook, a renunţat la studii acum 12 ani pentru a-și înființa rețeaua socială, dar s-a întors joi pentru a-și ridica diploma onorifică şi a ţine un discurs în faţa studenţilor.

Zuckerberg a îndrumat noua generaţie de absolvenți să se ocupe de proiecte majore și ambițioase de "lucrări publice" în beneficiul general al societății. El a menționat că multe tehnologii - inclusiv unele dezvoltate pe Facebook - schimbă lumea și reprezintă și noi provocări.

"Terminaţi universitatea într-un moment în care acest lucru este deosebit de important", a spus Zuckerberg. "Pe vremea părinților noștri lucrurile erau mai simple, provocările veneau de la slujbă, din comunitate. Astăzi, însă, tehnologia și automatizarea elimină multe locuri de muncă. Mulți oameni se simt excluşi și deprimați", a spus fondatorul Facebook, conform The Independent.

Zuckerberg, în vârstă de 33 de ani, a mai spus: "Am străbătut şi eu aceste alei, am studiat aceleași cursuri și am dormit la aceleași cursuri ca şi voi. Probabil că am ajuns aici din diverse motive, dar astăzi vreau să împărtășesc ce am învățat despre generația noastră și despre lumea pe care o construim împreună".
"Nu sunt aici pentru a vă da un sfat privind găsirea scopului vostru, veţi face asta instinctiv, dar asta nu este suficient".

Arătând că, în anii următori, societatea va pierde "zeci de milioane de locuri de muncă care vor fi înlocuite de automatizări, cum ar fi pilotul automat", Zuckerberg le-a cerut tinerilor să se implice în proiecte de publice mari pentru a obține noi locuri de muncă, nespecificând ce anume.

"Pentru a ţine societatea în mișcare, pentru a merge înainte, avem de înfruntat o provocare - nu doar de a crea noi locuri de muncă, ci să avem un nou scop", a spus el. "Deci, ce așteptăm? E vremea generaţiei noastre, să ne apucăm de treabă. Să facem lucruri mari, nu doar pentru progres, ci pentru a crea un scop. "

Mark Zuckerberg nu este singurul antreprenor din Silicon Valley care a renunţat la facultate pentru carieră. Steve Jobs şi Bill Gates au renunţat şi ei la universitate pentru a porni, fiecare, o afacere de succes.

 

Comenteaza