Mark Zuckerberg, Stephen Hawking şi antreprenorul rus Yuri Milner caută viaţă pe Terra 2.0

Mark Zuckerberg, Stephen Hawking şi antreprenorul rus Yuri Milner caută viaţă pe Terra 2.0
Cei trei s-au angajat să susțină financiar cu 100 de milioane de dolari proiectul intitulat ''Breakthrough Listen'', care va utiliza cele mai puternice telescoape din lume pentru a capta mesaje de la extratereștri.

Vestea că astronomii au descoperit faptul că cea mai apropiată stea, Proxima Centauri, este soarele unei planete foarte asemănătoare cu Pământul ''a venit la numai câteva luni după ce Stephen Hawking și cu mine, împreună cu suportul lui Mark Zuckerberg, am pornit proiectul "Breakthrough Starshot" pentru lansarea unei mici nave spațiale către Centauri, în decursul unei generații'', a declarat Yuri Milner în exclusivitate pentru Mail Online. ''La acea vreme, am sperat să existe o planetă în sistemul Centauri, dar nu știam (despre descoperirea planetei - n.r.). Acum avem o țintă precisă. Asta face misiunea mai tangibilă'', a mai spus acesta, relatează agerpres.ro.

Despre Proxima b - supranumită Terra 2.0, se crede că ar avea condiţii prielnice pentru viaţă. Exoplaneta este situată la aproximativ 4,24 ani lumină de Pământ şi ar putea fi cea mai apropiată planetă din afara Sistemului Solar, puțin mai mare decât Pământul și aflată în zona locuibilă a stelei Proxima Centauri.

La începutul lunii viitoare, echipa ''Breakthrough Listen'' va căuta unde radio ce diferă de zgomotul natural de fundal, iar pentru aceasta va folosi observatorul Parkes din Australia, cel care a fost utilizat pentru a primi imagini filmate în direct cu aselenizarea misiunii Apollo 11, în 1969, mai arată sursa citată.

 

Comenteaza