Nucile verzi, medicamentul toamnei

Nucile verzi, medicamentul toamnei
Pe lângă dulceţurile gustoase pe care le poţi obţine din ele, nucile verzi te pot fi de ajutor în nenumărate probleme de sănătate.

Valoarea nucilor se află în miezul lor bogat în substanţe benefice ca săruri minerale (nuca este fructul cel mai bogat în cupru şi zinc), provitamina A, vitamine din complexul B (B1, B2, biotină, colină), vitaminele C, E, F, P.

Miezul de nucă conţine tocoferol (vitamina E), care contribuie la scăderea conţinutului de colesterol din sînge şi are o cantitate foarte redusă de hidraţi de carbon.

Bogate în grăsimi şi proteine, nucile sunt unul dintre cele mai vitalizante şi nutritive alimente, fiind o minune pentru organism în timpul anotimpului rece.

Delicioasele fructe oleaginoase pot fi aliatul celor care au probleme cu inima sau stomacul, dar şi al celor care vor să scape de stres.

Antioxidanţii din miezul nucilor verzi au rolul de a regla tensiunea arterială şi de a reduce nivelul colesterolului în sânge. În plus, conţinutul de vitamina E scade riscul de a face un atac de cord.

Coaja nucilor verzi, bogată în iod tratează problemele la nivelul stomacului, dar şi infecţiile intestinale acute sau gastritele. Totodată, nucile ajută şi la detoxifierea ficatului şi la fluidizarea sângelui.

Datorită acizilor graşi, magneziului şi vitaminei B din compoziţia miezului, nucile verzi ajută la stimularea sistemului nervos. Potrivit unor studii efectuate de cercetătorii americani, substanţele active prezente în miezul de nucă au efecte pozitive în tratarea afecţiunilor neurologice.

Comenteaza