Nucile verzi, medicul de acasă. 5 beneficii uimitoare pentru sănătate

Nucile verzi, medicul de acasă. 5 beneficii uimitoare pentru sănătate

Bogate în grăsimi şi proteine, nucile sunt unul dintre cele mai vitalizante şi nutritive alimente, fiind o adevărată minune pentru organism în timpul anotimpului rece.

1. Cresc speranța de viață

Studiile efectuate de-a lungul timpului au arătat că persoanele care obișnuiau să consume zilnic nuci au înregistrat o probabilitate mai mică de a muri de cancer, boli de inimă și boli respiratorii.

2. Ajută la controlul greutății 

Miezul de nucă, grație bogăției de nutrienți pe care îi conține - proteine, grăsimi, fibre - poate să contribuie din plin la instalarea unui simțământ mulțumitor de sațietate. Ceea ce va avea ca efect reducerea nevoii de a mânca o cantitate prea mare de alimente sau de a ciuguli între mese.

3. Recomandate în cazul problemelor digestive

Coaja nucilor verzi, bogată în iod tratează problemele la nivelul stomacului, dar şi infecţiile intestinale acute sau gastritele. Totodată, nucile ajută şi la detoxifierea ficatului şi la fluidizarea sângelui.

4. Fortifică sistemul cardiovascular

Nutrienții pe care nucile le conțin - vitamine, grăsimi, antioxidanți și minerale – le recomandă pentru întărirea și protejarea sistemului cardiovascular, în întregimea sa, și a inimii, în special. Datorită acizilor grași conținuți, nucile pot contribui la scăderea nivelului ridicat al colesterolului rău (LDL). În plus, conţinutul de vitamina E scade riscul de a face un atac de cord.

5. Hrană pentru creier

Bogate în vitamine (A, B, E şi F) și minerale esenţiale pentru sănătatea organismului (fosfor, calciu, fier, seleniu, zinc, potasiu), nucile sunt o hrană excelentă pentru creier, ajutând la stimularea sistemului nervos. Potrivit unor studii efectuate de cercetătorii americani, substanţele active prezente în miezul de nucă au efecte pozitive în tratarea afecţiunilor neurologice.

 

Comenteaza