O atracție turistică din Cluj, în presa din Australia: "Îti taie respirația!"

O atracție turistică din Cluj, în presa din Australia: "Îti taie respirația!"

Clujul se poate lăuda cu faptul că una dintre atracțiile sale turistice a ajuns să fie remarcată peste mări și țări, la capătuil lumii, în Australia.

E vorba de Salina Turda, aflată în apropierea orașului Cluj-Napoca.

"Prima privire pe care o vei aruncă asupra acestui loc îți va tăia răsuflarea", scrie News.com.au, conform Ziare.com.

După ce cobori printr-o serie de tuneluri înguste și înghesuite, ajungi pe o platformă înalta care oferă o priveliște uimitoare spre peștera principală. "Privind dinspre tavan spre cascada de lumini și parcul de distracții aflat la 40 de metri sub picioarele tale, vei fi uimit de imensitatea acestui loc", consemnează jurnaliștii australieni.

Dacă ești destul de curajos, te poți plimba prin mină pe niște bucăți de lemn. Dacă vrei să mergi la sigur, alege liftul din sticlă care îți permite să te bucuri de priveliște în timp ce cobori.

Locul destinat activităților este uriaș și cuprinde, printre altele, mese de biliard și de ping pong, un teren de handbal și o alee de bowling. Principala atracție este însă roata mare: înaltă de 20 m, are 6 gondole a câte 8 locuri fiecare, iar o tură completă durează 8 minute.

O altă coborâre în subteran te duce pe o insuliță cu debarcader, care permite închirierea bărcuțelor pe lacul subteran.

Poza noua 29.02.2020foto: Alle McMahon

"Această este frumusețea Salinei Turda. Printre toate cursele și țipetele de entuziasm se află piese de artă, natură și istorie. Stalactitele atârnă din tavanul de marmură, în timp ce cărucioarele vechi și roțile de transmisie amintesc de modul în care munceau odinioară minerii. De asemenea, unii cred că microclimatul unic al salinei are efecte terapeutice", mai notează publicația citată.

Jurnaliștii australieni menționează că merită să vizitezi și Cluj-Napoca, precum și Sighișoara, dacă tot ai ajuns până la Salina Turda.

Comenteaza