Obiceiuri de Valentine’s Day la români. Cât vor cheltui de Ziua Îndrăgostiților

Obiceiuri de Valentine’s Day la români. Cât vor cheltui de Ziua Îndrăgostiților
| Foto: InsideCreativeHouse - Depositphotos.com

Săgeata lui Cupidon este din nou în vogă pentru au mai rămas mai puțin de două săptămâni până la Valentine’s Day, iar românii și-au făcut deja bugetul pentru Ziua Îndrăgostiților.

Valentine’s Day (14 februarie) a devenit din ce în ce mai populară în ultimii ani în rândul românilor. 74% dintre români sărbătoresc Valentine’s Day, iar cei mai mulţi, 44%, o fac ieşind la restaurant.

Potrivit unui sondaj realizat de platforma de rezervări Bookingham și citat de Mediafax, prima alegere sunt localurile de tip casual. 53% dintre respondenţi spun că preferă să sărbătorească Valentine’s Day într-o atmosferă mai relaxată.

Restaurantele de fine dining vin pe locul al doilea, fiind alese de 31% dintre români. 9% preferă mâncarea de tip fast food şi de Valentine’s Day, 5% ies într-un pub, iar 2% merg la club.

Când vine vorba de restaurantele casual, mai multe femei decât bărbaţi le consideră potrivite de Valentine’s Day (57% faţă de 49%). În schimb, fine dining-ul e preferat de bărbaţi (41% faţă de 21%).

Cele mai importante aspecte în alegerea localului de Ziua Îndrăgostiţilor sunt: atmosfera romantică (71%), calitatea mâncării (69%) şi ofertele sau meniul special pentru această ocazie (57%).

Cât cheltuie românii de Valentrine's Day

26% dintre participanţii la sondaj cred că cina romantică va costa aproximativ 300 lei, 27% spun că vor cheltui sub 300 de lei, iar 47% cred că vor depăşi această sumă.

24% dintre femei şi 19% dintre bărbaţi îşi propun să încadreze cheltuielile într-un buget de aproximativ 200 de lei, în timp ce 5% din ambele sexe optează pentru un buget mai restrâns, de 100 de lei.

Întrebaţi dacă o cină în oraş e suficientă drept cadou de Valentine’s Day, majoritatea bărbaţilor (60%) au spus că nu. Femeile, în schimb, au susţinut în proporţie de 72% că o masă în doi e suficientă pentru a celebra Ziua Îndrăgostiţilor.

Comenteaza