Oferte de sărbători la pensiunile clujene

Oferte de sărbători la pensiunile clujene
Pensiunile din judeţul Cluj se întrec în ofertele pe care le-au pregătit de Crăciun sau de Revelion.

Mare parte dintre pensiunile clujene îi îndeamnă pe turişti să le treacă pragul pentru a avea parte de un Crăciun sau Revelion tradiţional. Turiştii care vin să îşi petreacă sărbătorile la Cluj vor avea parte de pachete special pregătite pentru ei, care pe lângă tradiţionalele cine festive cuprind plimbări cu sania trasă de cai, vizite ale lui Moş Crăciun şi chiar tăiatul porcului.

Cabana Moţilor din Mărişel are oferte pentru clienţii săi atât de Crăciun, cât şi pentru Revelion. "Avem oferte de Crăciun şi de Revelion. Pentru Crăciun avem pachete de trei sau de cinci nopţi, iar pentru Revelion de patru sau şase nopţi. Ofertele au toate mesele incluse", a declarat Sebastian Hosu, proprietarul Cabanei Moţilor. În zonă se păstrează tradiţiile de sărbători. "De Crăciun, se păstrează tradiţiile la Mărişel, vin colindători, junii Mărişelului şi Moş Crăciun. Organizăm şi excursii cu sania trasă de cai. Cabana are opt camere duble şi o parte sunt ocupate", a adăugat Hosu. Totodată, turiştii au parte aici de vizite la Muzeului Satului sau de un foc de tabără. "Pachetul de trei nopţi de Crăciun costă 749 de lei de persoană, iar cel de cinci nopţi costă 999 de lei de persoană. Pachetul de Revelion de şase nopţi costă 1.999 de lei de persoană, iar cel de patru nopţi costă 1.699 de lei de persoană", a explicat Sebastian Hosu. Pentru fiecare dintre perioade se organizează mese festive tradiţionale.

Şi la Băişoara, proprietarii de pensiuni sau de hoteluri îi aşteaptă de turişti pentru a-şi petrece acolo sărbătorile de iarnă. "De Revelion, avem pachete de trei nopţi care pot fi achiziţionate cu preţul de 600 de lei pe persoană şi care includ micul dejun şi masa festivă", a declarat Cornel Pop, administratorul Hotelului Alpin din localitate. De Crăciun, preţurile pentru cazare rămân aceleaşi ca şi în restul sezonului de iarnă. "De Crăciun, preţul unei camere cu două paturi este de 68 de lei, iar pentru o cameră cu trei paturi de 99 de lei. Preţul la cazare a fost redus faţă de anul trecut, când acesta era de 119 lei", a explicat Pop. De Revelion, la Hotel Alpin, turiştii au parte de o cină festivă. "Avem DJ care pune muzică şi focuri de artificii. Revelioanele la noi sunt foarte frumoase. În plus, avem pârtia de schi la 500 de metri distanţă. Săptămâna viitoare deschidem şi o discotecă pentru week-end-uri", a precizat administratorul Hotelului Alpin, care are 108 locuri de cazare în 48 de camere.

De un Revelion tradiţional vor avea parte şi turiştii care merg în Sâncraiu. "Avem un program pentru patru nopţi şi cinci zile care începe în 29 decembrie. În 30 decembrie avem o tăiere tradiţională a porcului care este pârjolit cu paie, iar după-masa organizăm o drumeţie la Răchiţele. Seara organizăm pomana porcului unde turiştii au parte de muzică tradiţională şi unde li se prezintă portul popular", a declarat Ştefan Vincze, administratorul agenţiei de turism Davincze Tours din Sâncraiu. În 31 decembrie, se organizează o excursie la o biserică reformată din secolul al XIII-lea din satul Văleni. "După masa avem o plimbare de o oră şi jumătate cu sania trasă de cai în localitate sau în jurul acesteia, iar apoi organizăm masa festivă de Revelion cu muzică live", a explicat Vincze. În prima zi a anului nou, turiştii au posibilitatea de a vizita biserica reformată din Sâncraiu, construită în secolul al XIII-lea, iar seara se încinge o nouă petrecere. "Preţul este de 150 de euro de persoană pentru pachetul de Revelion. Avem 150 de locuri de cazare în pensiuni mici cu două-trei camere, iar aproximativ 100-110 au fost ocupate deja", a precizat Vincze.

 

 

Etichete
Comenteaza