Peisaj DE VIS în Cluj! Apusul celei mai lungi zile din an a fost imortalizat la Cheile Turzii

Peisaj DE VIS în Cluj! Apusul celei mai lungi zile din an a fost imortalizat la Cheile Turzii
| Foto: facebook.com/bagy.levi

Pe data de 21 iunie, am avut lumină timp de 15 ore și 32 de minute, iar noaptea a ținut 8 ore și 28 de minute, aceasta fiind cea mai lungă zi a anului 2022. Un apus superb de soare a fost surprins în zona Cheile Turzii, județul Cluj.

Fotografia a fost realizată de către Levi Bagy și a fost postată pe pagina sa de Facebook.

În acest an, solstiţiul de vară a avut loc pe 21 iunie la ora 04:13, iar de la această dată zilele încep să scadă spre sfârșitul anului.

De Ziua Soarelui, așa cum mai este denumit solstițiul de vară, energia este una bună, datorită puterii evenimentului, astfel că în această zi se pot împlini cele mai aprigi dorințe ascunse.

Unul dintre obiceiurile din trecut, în ziua în care "Soarele stă"era acela al aurului. Oamenii foloseau o bijuterie prețioasă, pe care o puneau într-un vas rezistent la foc, peste care adăugau plante de leac, de pământ, asemenea cimbrului, rozmarinului, mușețelului, lavandei și sunătorii.

Bijuteria se spăla cu apă curată, în dimineața de Solstițiu, apoi se trecea prin flacăra unei lumânări galbene sau aurii, fiind, astfel, purificată şi devenind un talisman aducător de noroc și belșug.

Solstițiul de vară este legat şi de sărbătoarea Sânzienelor, care are loc pe data de 24 iunie. Sânzienele sunt niște zâne bune care se pot transforma în adevărate vrăjitoare dacă sărbătoarea lor nu este respectat întocmai.

Din vechime, se spune că fata care pune floarea sub căpătâi în noaptea de sânziene îşi vede în vis ursitul, femeia care îşi înfăşoară mijlocul cu tulpini de sânziene este ocolită de dureri de şale în timpul secerişului, fecioarele şi nevestele care o poartă în sân sau în păr sunt atrăgătoare şi drăgăstoase.

De asemenea, se mai spune că în perioada solstițiului de vară se pot realiza magii puternice, în principal unele pozitive, care pot avea schimbări în dragoste sau bani.

Energia Solstițiului de vară este una a pasiunii, dar și a belșugului, astfel că se pot întâmpla multe lucruri bune în acest interval de timp.

Pentru că solstițiul de vară este perceput ca fiind un nou început, în toată lumea au loc diverse petreceri și sărbători pentru a celebra acest moment.

 Informaţiile publicate pe site-ul ZCJ.ro pot fi preluate, în conformitate cu legislația aplicabilă, doar în limita a 120 de caractere, cu citarea sursei 

⇒ Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte-ne pe Facebookpe Instagram, pe Youtube și pe LinkedIn

loading...
Comenteaza