Periuţa ta de dinţi te poate îmbolnăvi? Câte bacterii conţine şi la cât timp trebuie schimbată

Periuţa ta de dinţi te poate îmbolnăvi? Câte bacterii conţine şi la cât timp trebuie schimbată

S-a descoperit că o periuţă de dinţi poate conţine mai mult de 100 milioane de bacterii, inclusiv E coli şi stafilococi care pot cauza infecţii ale pielii.

Periuţa de dinti este plină de microbi, spun cercetătorii de la Universitatea din Manchester. Însă bacteriile se găsesc şi în cavitatea bucală.

,,În cavitatea bucală se găsesc mii de bacterii, însă problemele apar doar când există un dezechilibru între bacteriile bune şi cele rele”, a spus dr. Gayle McCombs.

Indiferent câte bacterii avem în gură sau câte lăsăm pe periuţa de dinţi sistemul imunitar va lupta impotriva lor şi este puţin probabil să ne alegem cu vreo infecţie doar spălându-ne pe dinţi.

Nu te spăla pe dinţi după ce tragi apa

De cele mai multe ori vasul de toaletă este foarte aproape de chiuveta unde îţi ţii periuţa de dinţi. De fiecare dată când tragi apa foarte multe bacterii sunt pulverizate în aer. Şi nu ar fi indicat ca aceste bacterii să ajungă pe periuţa de dinţi.

Iată câteva sfaturi pentru a-ţi păstra periuţa de dinţi cât mai curată:

–  Spală periuţa de dinţi cu multă apă înainte şi după fiecare folosire.
–  Ţine-o uscată. Bacteriilor le plac mediile umede. De aceea usucă bine periuţa de dinţi după ce ai folosit-o.
–  Periuţa ta de dinţi e numai a ta. Nu contează cât de apropiat eşti de sora ta, de fratele, de soţul sau soţia ta, niciodată să nu împarţi cu ei periuţa ta de dinţi.

Când să arunci periuţa de dinţi

Este recomandat să o înlocuieşti la fiecare 3 sau 4 luni. Dacă perii au devenit fragili, dacă eşti bolnav sau ai sistemul imunitar slăbit, schimb-o mai des. Dacă foloseşti o periuţă de dinţi electrică schimbă-i capul la fel de des.

(sursa: doctorulzilei.ro)

loading...
Comenteaza