Video Piftiile, vedetele lunii ianuarie. VEZI rețeta
- Scris de Ziua de Cluj
- 25 Ian 2025, 18:19
- Life
- Ascultă știrea

Sezonul de iarnă nu este complet dacă nu se prepară și piftii sau răcituri. Sunt vedetele lunii ianuarie, apreciate pentru bogăția valorilor nutritive.
Piftie tradițională de porc cu ciolan afumat, piciorușe crude (adidași), ciolănele, ureche, limbă sau carne macră. Rețeta ardelenească de răcituri, aituri, cocioane, cociun, piciorajă, cotoroage sau răci cu mult usturoi și aspic limpede, bine închegat. Cum fierbem răciturile în oala sub presiune (kukta)? Cât usturoi se pune la răcitură? Cum strecurăm și limpezim zeama piftiei? Cum se ornează (decorează) piftiile și cum le răsturnăm din forme? Această rețetă de piftii include și procesul clasic de limpezire cu albușuri crude precum și strecurarea aspicului prin strat de vată medicinală (sterilă). Veți fi uimiți de rezultate! Răciturile ies limpezi și foarte bine închegate!