Foto Pizzar clujean, la Campionatul Internațional de Pizza

Pizzar clujean, la Campionatul Internațional de Pizza
Pizzar clujean, la Campionatul Internațional de Pizza
Pizzar clujean, la Campionatul Internațional de Pizza
Pizzar clujean, la Campionatul Internațional de Pizza
Pizzar clujean, la Campionatul Internațional de Pizza
Pizzar clujean, la Campionatul Internațional de Pizza
Pizzar clujean, la Campionatul Internațional de Pizza

Un adevărat festival al pizzarilor va avea loc toamna aceasta, în organizarea Asociației Pizzarilor Profesioniști din România. Un clujean şi-a anunţat participarea în concurs. 

La Campionatul Internațional al Pizzarilor, care se desfășoară între 28 septembrie – 1 octombrie 2023, la București va participa un pizzar din judeţul Cluj. Categoriile de competiție sunt pizza clasică, pizza in Teglia la Romana, pizza fără gluten și pizza Napoletana.

Florin Boca, din Gherla, este un pizzar cu 19 ani de experiență în spate. Acesta a lucrat în domeniu în Italia timp de 7 ani, la o pizzerie în Torino. După ce a revenit acasă, el a adus secretele unei pizza delicioase, fiind specializat acum pe pizza napoletana. În prezent, lucrează la o pizzerie din Jucu de Sus, judeţul Cluj. 

La campionatul de la București, Florin s-a înscris la două categorii, pizza clasică și napoletană, pentru care are o rețetă proprie, cu care își încântă clienții. „Participarea la campionatul de la București este pentru mine o experiență nouă. Sunt sigur că mai am multe de învățat, inclusiv de la un astfel de concurs!”, declară acesta, citat de gherlainfo.ro

În anul 2019, el a obținut premiul I la categoria pizza clasică, la concursul Pizza Fest – East European Championship de la Galați.

Pizza este unul dintre cele mai iubite și recunoscute feluri de mâncare din întreaga lume. Originară din Italia, pizza a devenit un simbol al bucătăriei internaționale și a câștigat inimile milioanelor de oameni din toate colțurile globului. Cu crusta sa crocantă, sosul delicios și varietatea infinită de ingrediente, pizza este un adevărat triumf al gastronomiei.

Comenteaza