Planta MINUNE, care tratează o mulțime de afecțiuni, de la insomnii și stări de anxietate, până la problemei cardiovasculare

Planta MINUNE, care tratează o mulțime de afecțiuni, de la insomnii și stări de anxietate, până la problemei cardiovasculare
| Foto: doxologia.ro

În antichitate, această plantă era considerată un simbol al rodniciei și al speranței, iar oamenii credeau cu tărie că poate alunga spritele rele.

Cercetările recente au scos la iveală multiplele beneficii ale păducelului pentru sănătate. Iată doar câteva afecțiuni în care această plantă s-a dovedit eficientă:

-  Indigestie – păducelul ajută organismul să descompună grăsimile, deci este util mai ales în mesele care conțin multa grăsime.

-  Previne bolile hepatice - reduce acumularea de grăsimi în ficat.

-  Calmează sistemul nervos – boabele de paducel  ajută, de asemenea, în stările de insomnii și anxietate, echilibrând sistemul nervos.

-  Ajută în problemele cu rinichii – boabele de paducel au un efect diuretic. Acest lucru face  să fie eliminată mai multă urină, care ajută la scăderea tensiunii arteriale. Hipertensiunea arterială poate afecta rinichii de-a lungul timpului.

-  Reduce colesterolul ridicat – acest lucru poate fi datorită capacității sale de a ajuta ficatul în descompunerea grăsimilor.

-  Ajută în anxietate și insomnia- stresul poate face ravagii asupra sănătății cuiva și păducelul este capabil să ajute în această situație. Toate  organele  au  strânsă legatură. În timp ce medicamentele au efecte secundare negative, ierburile sau alimentele pe bază de plante au efecte secundare bune. Păducelul este una dintre cele mai bune trei plante pentru un somn bun.

- Este un tonic cardiac – studii din Europa au arătat că paducelul poate relaxa și dilata arterele. Poate crește circulația și rezistența. Ajută la menținerea sănătoasă a arterelor.

-  Reduce hipertensiunea – acest lucru se întâmplă atunci când vasele de sânge se relaxează și dilată.

Contraindicații: Consumul de ceai din fructe de păducel și produse derivate care au în compoziția lor păducel este contraindicat femeilor însărcinate, celor care alăptează și copiilor, persoanelor care suferă de alergii și sunt sub tratament medicamentos și celor care suferă de boli ale sistemului cardiovascular și se află sub medicație. Administrarea ceaiului de păducel se face doar cu acordul medicului specialist și sub supravegherea acestuia deoarece poate interacționa cu o gama variată de medicamente.

(material preluat de pe doc.ro)

Etichete
Comenteaza