Planta minune menționată în Biblie. Ce beneficii are

Planta minune menționată în Biblie. Ce beneficii are

Folosită de peste 3.00 de ani pentru prevenirea și tratarea numeroaselor boli, semințele de chimen negru sunt menționate și în Vechiul Testament (Biblie, Cartea lui Isaia), dar și în Coran, cartea sfântă a Islamului.

Semințele de chimen negru provin din planta Negrilica (Nigella Sativa), o plantă originară din Asia. Miraculoasele semințe au intrat recent în atenția cercetătorilor. Au fost studiate abia în urma cu 40 de ani si s-au realizat aproximativ 800 de studii pe baza lor. În combinație cu usturoiul, se spune că semințele de chimen negru pot regla dezechilibrul care permite celulelor imune sa distrugă celulele sănătoase, conform Health Impact News.

Ce boli vindecă semințele de chimen negru

Colesterol și tensiune. Semințele de chimen negru afectează favorabil câțiva parametri legați de riscul bolilor de inimă, inclusiv scăderea colesterolului total și LDL, reducerea inflamației, scăderea tensiunii arteriale, reducerea formării plăcii.

Infecțiile. Semințele de chimen negru sunt un antimicrobian puternic, cu capacitatea de a lupta împotriva bacteriilor, paraziților, ciupercilor și chiar a virușilor.

Afecțiunile neurologice. Semințele de chimen negru s-au dovedit în studii in vitro și pe animale a fi protectoare împotriva bolilor neurologice, cum ar fi boala Alzheimer, depresia, epilepsia, boala Parkinson și leziunile cerebrale traumatice.

Tulburări ale sistemului imunitar. Semințele de chimen negru s-au dovedit utile în afecțiunile autoimune, cum ar fi tiroidita Hashimoto și artrita reumatoidă, precum și astmul alergic, sinuzita și eczema.

Durere. Uleiul din semințe de chimen negru, aplicat local, este mai bun decât dozarea moderată de acetaminofen oral (paracetamol) pentru a reduce durerea cauzată de osteoartrita genunchiului. Uleiul oral din semințe de chimion negru are și efecte analgezice generale, conform studiilor pe animale.
 
Atenție, consumul semințelor de chimen negru este considerat un tratament alternativ pe bază de plante și ar trebui administrat sub îndrumarea unui medic specialist.

Comenteaza