Poveste de week-end: YouTube l-a trimis la psihiatru pe Star Wars Kid

Poveste de week-end: YouTube l-a trimis la psihiatru pe Star Wars Kid
Un tânăr canadian care a imitat o scenă din ”Războiul stelelor” a ajuns bătaia de joc a Quebecului din cauza imaginilor postate pe internet. Dacă nu vă place, avem și ”Războiul bunicuțelor”.
Industria entertainmentului din întreaga lume se luptă cu YouTube, cam așa cum presa pe hârtie se luptă cu cea online. Știți de ce, nu? Așa e: pentru că showurile de divertisment costă milioane de euro și sunt bătute crunt la audiență, pe Internet, de niște filmulețe aruncate aiurea pe YouTube.

Aceste filmulețe nu sunt întotdeauna foarte inteligente, ba nici măcar foarte amuzante, și stai să cugeți oare ce naiba au găsit sute de milioane de oameni la ele. Răspunsul nu îl știm, dar iată o bună temă de reflecție și de cercetare pentru oamenii implicați în industria entertainmentului.

Ca exemplu, am ales un video de pe YouTube care a făcut mai multe vizualizări decât concurenții America’s Got Talent sau decât show-urile lui Oprah. A, și decât emisiunile lui Mircea Badea toate.

Video-ul cunoscut ca Star Wars Kid a intrat în istoria Internetului. Specialiștii spun că peste 900 de milioane de oameni din întreaga lume l-au văzut, pe diferite platforme video. Numai clipul acesta are peste 19 milioane de accesări.

Mă rog, e o poveste întreagă cu filmulețul. Un student canadian, Ghyslain Raza, a filmat scena în studioul facultății, cu o crosă de golf în locul armelor cu laser din ”Războiul Stelelor”. Spre ghinionul său, a abandonat caseta video în subsolul clădirii, de unde a fost recuperată de colegii săi. Aceștia au copiat-o în format digital și au postat-o pe internet în 2003. A devenit un adevărat hit, trimiteri la acest video fiind făcute în mai multe filme, show-uri și desene animate realizate pe continentul nord-american.

Imaginile au făcut și obiectul unui proces, pentru că familia Raza a declarat că Ghyslain a fost hărțuit întruna și are probleme psihice de la aparația clipului pe internet. Asta pentru că, am uitat să precizăm, filmulețul se intitula inițial ”Jackass StarWars Funny”, adică ”Dobitoc din Războiul stelelor amuzant”.

Canadianul și-a revenit însă, iar anul acesta a devenit avocat. Până la urmă, poate că imaginile care i-au adus o regretată notorietate îl vor ajuta în carieră.




Dacă imaginile cu laserul nu vi s-au părut prea amuzante, vă invităm să vedeți un filmuleț scurt și tare drăguț. Nu poate fi integrat la ”Războiul Stelelor”, cel mult la ”Războiul bunicuțelor”.


Comenteaza