Priveşte, citeşte!: Şase filme noi se lansează în acest weekend VIDEO

Priveşte, citeşte!: Şase filme noi se lansează în acest weekend VIDEO
Russell Crowe, Gerard Butler, Jessica Biel şi Bradley Cooper vă aşteaptă în cinematografele clujene.

Diaz: Don't Clean Up This Blood

Proiectat în premieră naţională la TIFF, Diaz: Don't Clean Up This Blood dezvăluie cea mai gravă suspendare a drepturilor omului într-o ţară democratică după al II-lea Război Mondial. În urmă cu 11 ani, în Genova, Italia, în data de 21 iulie 2001, aproape de miezul nopţii, cerul avea să fie împânzit de luminile sirenelor, de zgomotele elicopterelor şi de concentraţia mare de oameni sosiţi de urgenţă în faţa şcolii DIAZ. Ultima zi a summit-ului G8 desfăşurat în Genova a avut un deznodământ sângeros. 93 de oameni au fost bătuţi cu brutalitate, arestaţi şi apoi torturaţi în închisoare, în ciuda faptului că nu au opus niciun fel de rezistenţă.

Rulează la Cinema Florin Piersic şi Cinema City

The Man With the Iron Fists

Într-o fictivă Chină feudală, în care Madame Blossom, una dintre "domniţele" aristocrate are evantai prins pe cuţite şi vrea să organizeze lupte pentru putere, trăieşte şi un fierar care îşi câştigă existenţa din făurirea de arme pentru satul său. El e pus în confruntare directă şi ajunge în situaţia de a se apăra pe sine şi pe săteni, însă ce nu ştiu adversarii săi e că fierarul şi-a făcut din propriul corp o armă.

Rulează la Odeon Cineplex şi Cinema City

Playing for Keeps

Gerard Butler joacă rolul lui George Dryer, un fost jucător de fotbal care se retrage într-un orăşel de provincie pentru a încerca să restabilească o relaţie solidă cu fiul său. Aşa că devine antrenor de fotbal în Liga Mică şi face totul să redevină un adult responsabil. Însă se loveşte de o problemă: avansurile constante şi agresive ale mamelor micilor fotbalişti, sexy şi plictisite sau nefericite în căsnicie, care îl pândesc la tot pasul.

Rulează la Odeon Cineplex şi Cinema City

The Words

În "Hoţul de cuvinte /The Words" Bradley Cooper îl interpretează pe Rory Jansen, un scriitor al cărui prim roman publicat stârneşte o furtună de admiraţie aşa cum se întâmplă o dată într-o generaţie. Lumea literară, dar şi imaginaţia publicului sunt luate cu asalt de acest debut. Tânărul scriitor pare să le aibă pe toate: o viaţă frumoasă, o soţie care îl adoră, o lume întreagă aşernută la picioarele sale. Şi totul datorită cuvintelor pe care le-a aşternut pe hârtie. Dar cui aparţin aceste cuvinte? Şi, la urma urmei, cui aparţine această poveste?

Rulează la Odeon Cineplex şi Cinema City

Holy Motors

Filmul prezintă o zi din viaţa unui bărbat care îşi schimbă soarta de la o oră la alta, aşa cum un asasin trece de la o ţintă la alta. În fiecare conjunctură are, pe rând, o altă identitate: uneori bărbat, alteori femeie, uneori tânăr, alteori bătrân, pe moarte, uneori decrepit, alteori bogat, criminal, cerşetor sau director de firmă, creatură monstruoasă, muncitor, familist... E clar că personajul joacă o serie de roluri, dar unde sunt camerele, echipa de filmare, regizorul?

Rulează la Cinema City

Aglaja

Filmul este ecranizarea romanului Aglajei Veteranyi, "De ce fierbe copilul în mămăligă", o poveste a unei familii de circari care se află mereu pe drumuri. Acţiunea filmului se desfăşoară în perioada României comuniste. Viaţa familiei este văzută prin ochii unui copil, care nu cunoaşte dragostea sau mila, a cărei existenţă se învârte în permanenţă în lumea circului, singura pe care o cunoaşte. Fetiţa trăieşte cu frica permanentă că mama sa - femeia cu "părul de oţel" care atârnă de păr din cupola circului - va muri într-o zi, căzând de la mare înălţime.

Rulează la Cinema Victoria

Red Lights

Un thriller care ne spune să nu credem tot ce vedem

În thrillerul "Red Lights / Dincolo de întuneric" un cuplu de investigatori ai fenomenelor paranormale trebuie să facă faţă celei mai mari încercări din cariera lor când pornesc acţiunea de a-l discredita pe unul din cei mai puternici şi mai misterioşi indivizi cu puteri supranaturale.

Protagoniştii filmului, Margaret Matheson, interpretată de Sigourney Weaver şi Tom Buckley, interpretat de Cillian Murphy, sunt convinşi că lumea e plină de escroci care exploatează fricile şi speranţele celor creduli, urmărind doar notorietate personală şi câştiguri financiare. Cei doi sunt experţi în depistarea "luminilor roşii", folosite de impostori pentru a le semnala momentele în care asistentii le suflă din culise informaţii despre cei prezenţi la întrunirea "paranormală".

Regizorul şi scenaristul Rodrigo Cortés explorează în film linia invizibilă dintre percepţie şi realitate. Ştiinţa intră în coliziune cu supranaturalul, iar concluziile la care ajung investigatorii care caută adevărul sunt cel puţin şocante.

Rubrică oferită de CinemaRx.ro

Etichete
Comenteaza