Recipientele cosmetice-solutia pentru un bagaj eficient

Recipientele cosmetice-solutia pentru un bagaj eficient

Câteva recomandări pentru un bagaj mai mic în vacanţă.

Chiar dacă vremea capricioasă din ultima perioadă nu ne prea este pe plac, vara se apropie cu pași repezi și, odată cu ea, începe și sezonul concediilor. Mulți dintre noi am plănuit vacanțe exotice, pe țărmuri scăldate în soare și udate de valurile mării, cât mai departe de grijile cotidiene. Printre lucrurile pe care trebuie să le organizăm cât mai eficient atunci când plecăm într-o vacanță, se numără și… bagajul.

Iată câteva sugestii, care vă pot ajuta în acest sens:

Faceți o listă. Aceasta trebuie să conțină lucrurile care vă sunt absolute necesare într-o călătorie, de la medicamente, recipiente cosmetice, până la hainele pe care le veți purta. 

Pregătiți-vă ținutele în avans. Dacă veți arunca de-a valma niște haine în valiză, s-ar putea ca atunci când  ajungeți la destinație să descoperiți că… nu aveți cu ce să vă îmbrăcați, pentru că nimic nu se potrivește cu nimic. Tocmai de aceea, faceți-vă timp pentru a alege combinațiile vestimentare potrivite, în funcție de itinerariul stabilit pentru vacanță și locul unde ați ales să mergeți. La acest capitol, includeți și hainele cu care călătoriți. Aveți grijă, totuși, să nu duceți cu voi tot dulapul. O piesă vestimentară poate fi purtată în mai multe combinații, așa că alegeți-le pe acelea versatile.

Reduceți cantitatea de obiecte care conțin lichide. Acest aspect este foarte important, mai ales dacă veți călători cu avionul. Știți prea bine că majoritatea companiilor aeriene impun restricții legate de greutatea bagajului, așa că nu are niciun rost să duceți cu voi tot flaconul de șampon, gel de duș, cremele de față,  ș.a.m.d. P entru asta, există recipientele cosmetice de mici dimensiuni(sticluțe, flacoane, cutiuțe, etc.), în care puteți pune exact cantitatea de care aveți nevoie din produsele voastre cosmetice. Nici nu știți cât de utile sunt acestea în călătorii și cât de mult pot reduce greutatea valizelor voastre! Iar aceste recipiente minune pot fi comandate online, de la firme specializate.

Lăsați spațiu suficient în bagaje și pentru cumpărăturile din vacanțe. Fie că vă place să intrați în duty-free, fie că sunteți vănători de suveniruri, țineți cont că vă veți întoarce cu un bagaj mult mai greu decât cel cu care ați plecat.

Puneți toate lucrurile de valoare în bagajul de mână. Chiar dacă nu se întâmplă frecvent ca o companie aeriană să îți rătăcească bagajul de cală, nu vă asumați riscul să rămâneți fără laptop, sau aparatul de fotografiat pe care ați dat o avere!

Verificați prognoza meteo cu meticulozitate. Nu plecați la drum bazându-vă pe faptul că ați auzit voi că vremea este minunată în locul unde a ați ales să călătoriți. Nu de alta, dar s-ar putea să aveți surprize neplăcute și să descoperiți că ați adus cu voi haine total nepotrivite.

Puneți lucrurile indispensabile deasupra în bagaj. Nu are rost să răscoliți toată valiza în aeroport, ca să căutați o jachetă, pentru că vă este frig. Așezați-o la vedere. La fel, și o pereche de încălțăminte comodă, dacă vreți să o schimbați pe cea pe care o purtați.

Alegeți trei, maximum patru perechi de încălțăminte, care să se potrivească pentru toate ținutele și ocaziile.Nu aveți nevoie de mai mult pentru o săptămână, sau chiar două de vacanță. (firește, acest lucru nu se aplică celor care sunt bloggeri de modă ).

Comenteaza