Reţetă din Ardeal. Cum faci cea mai faină plăcintă cu brânză

Reţetă din Ardeal. Cum faci cea mai faină plăcintă cu brânză

Cu doar câteva ingrediente și puțină răbdare poți să le pregătești celor dragi o bunătate de plăcintă ardelenească, numai bună de pus pe masă într-o zi de weekend.

Iată de ce ingrediente ai nevoie pentru câteva plăcinte, așa cum numai bunica știa să-ți facă:

  • 500 g făină albă
  • 2 ouă
  • 500 g brânză de vacă, la alegere - dulce sau sărată
  • 2 legături de mărar proaspăt
  • 1 plic cu drojdie uscată sau o bucată proaspătă
  • o cană cu ulei
  • puțină sare

Cum faci aluatul

Pune făina într-un vas adânc, fă o gaură în mijloc și toarnă în ea, cu grijă, o cană cu apă calduță și drojdia. Fă o pauză - lasă totul să se odihnească cam 10 minute, după care poți începe să frămânți aluatul, adăugând și o țâră de sare și ulei. Apoi, ia o pauză, să stea și aluatul în tihnă vreo 20 de minute. 

Cum faci umplutura

Aruncă branza într-un bol și amestec-o cu ouăle și mărarul tăiat mărunt-mărunt. Și-apăi, un mic secret - dacă nu-ți place mărarul, lasă-l deoparte... Dacă trebuie, mai pune și un varf de sare, vezi cât- după gust. Apoi te apuci de meșterit la plăcinte!

Cum faci placinta

Întinde bine o bucată de aluat, cam cât o farfurie mai mare și pune în mijloc brânza. Cam o lingură. Întinde-o puțin și împăturește plăcinta. Preseaz-o ușor cu palma, apoi presară nițică făină pe ea și așeaz-o cu grijă în tigaia în care ai pus destul ulei cât să înece plăcinta. Ai grijă să fie bine încins. Coci plăcinta pe ambele părți, până se rumenește puțin și gata, poți să o servești!

 

Comenteaza