România, în plină revoluţie gastronomică. Pelerinaj internaţional la 200 de restaurante

România, în plină revoluţie gastronomică. Pelerinaj internaţional la 200 de restaurante
Inspectorii unui important ghid gastronomic internaţional testează restaurantele româneşti.

Gault & Millau este prima publicaţie cu renume care îşi îndreaptă atenţia spre România, semn că am început să contăm la nivel internaţional. Produsele locale şi mâncărurile pe care le făceau părinţii şi bunicii noştri sunt atuurile noastre. 

România este a doua ţară din Europa Centrală şi de Est, după Polonia şi Ungaria, în care ghidul franţuzesc vine să testeze restaurantele. Începând din noiembrie, timp de jumătate de an, inspectorii vor testa 200 de restaurante din toată ţara. Acestea primesc o notă de la 0 la 20 , iar în ghid rămân doar cele cu un punctaj mai mare de 10. Niciun restaurant din lume nu are acum nota 20. Doar două, în Franţa, au primit un punctaj de 19,5. MAI MULTE DETALII AICI! 

Ce este însă identitatea noastră gastronomică?

Adrian Hădean: "Tradiţional e ce ştii tu să mănânci de acasă de la mama ta şi de la bunica ta pentru că în realitate fiecare dintre noi cam atâta percepe real din ceea ce înseamnă tradiţie. Nu ceea ce a citit într-o carte. Ce ai citit într-o carte nu are legătură cu realitatea ta. Tradiţionalul real e ăla pe care îl percepi tu şi tu nu poţi să percepi mai mult de 2 sau 3 generaţii".

VEZI reportajele realizate de "România, te iubesc!" AICI

Comenteaza