Foto Salina Turda face din Transilvania o destinație de călătorie unică pentru aventurieri

”Transilvania găzduiește Salina Turda, unul dintre cele mai unice subterane din lume”, transmit cei de la explore.com și recomandă destinația clujeană la rubrica ”Ghiduri de călătorie” într-un amplu reportaj. 

Reportajul din explore.com dedicat Salinei Turda menționează și faptul că numeroasele orașe medievale bine conservate ale Transilvaniei, care îi conferă regiunii o estetică atrăgătoare și bogată în istorie, pot fi bifate cu un drum spre aventura spre destinația finală a călătorilor însetați de aventură. 

Distracțiile moderne și istoria bogată se reunesc la salina Salina Turda, arată reportajul. Potrivit paginii Salinei Turda, se crede că această mină de sare datează din vremea când Roma a ocupat regiunea. Transilvania a fost cunoscută sub numele de Potaissa în această perioadă, dar înregistrările moderne ale exploatării sării din situl sunt mai aproape de secolul al XI-lea.

Cei care ajung la Salina din județul Cluj pot beneficia și de o terapie cu sare. Aceasta a fost o tendință în sănătate încă din anul 1843. Mulți vizitatori ai parcului tematic Salina Turda își îmbină vizita cu speranța unei stări de sănătate îmbunătățite.

Subteranul din inima Transilvaniei primește peste 600.000 de vizitatori anual. ”Salina Turda este o experiență de neuitat. Acest parc tematic subteran duce destinațiile unice ale Transilvaniei la un nou nivel, iar căutătorilor de aventură cu ochii ațintiți asupra neobișnuitului nici nu le-ar plăcea altfel”, mai notează explore.com. 

Sursa foto: Facebook Salina Turda

Comenteaza