Sfaturi utile pe timp de iarnă. Cum să treci cu bine peste perioadele geroase

Sfaturi utile pe timp de iarnă. Cum să treci cu bine peste perioadele geroase

Temperaturile au scăzut  sfaturi care sa vă ajute să suportaţi mai uşor gerul din aceste zile.

Suntem deja în luna ianuarie, dar iarna doar acum pare că își arată cu adevărat colții... Ciclonul polar care a făcut probleme în vestul Europei a ajuns și în noastră și ne-a adus "cadou" temperaturi scăzute care ne pot afecta sănătatea dacă nu știm cum să ne ferim de ele. Pentru a evita problemele de sănătate în această perioadă, trebuie să ne luăm unele măsuri.

Iată câteva dintre acestea, atunci când ieșim din casă, iar temperaturile sunt cu minus:

  • Îmbrăcămintea trebuie să fie pe măsura frigului. Dacă nu dispunem de haine speciale, termoizolante, atunci ar fi bine să purtăm mai multe straturi de haine, să purtăm o căciulă care să ne acopere și urechile.
  • Nu uitați acasă mănușile! Sunt un accesoriu important când e ger afară, altfel riscăm să facem degerături.
  • Încăltămintea trebuie să fie cu un număr mai mare decât purtăm în mod obișnuit, ca să încapă și o pereche de șosete mai groase.
  • Dacă suntem nevoiți să așteptăm autobuzul, să ne mișcăm mereu, chiar și pe loc, ca să ne punem sângele în mișcare.
  • Atenție și la alimentație - în zilele foarte friguroase este bine să consumăm cât mai multe supe sau ciorbe cu carne de pui sau de vită, precum și multe fructe și legume. Acestea din urmă ne ajută să ne protejăm imunitatea, afectată de temperaturile scăzute.
  • Nu beți alcool înainte de a ieși din casă! Specialiștii atrag atenția că, prin consumul lui, se produce vasodilatația capilarelor, iar căldura din organism va fi redirecționată către suprafață, astfel că apare senzația falsă de cald, când, în realitate, temperatura corpului scade.
  • În cazul copiilor, expunerea la ger nu trebuie să depășească 20-30 de minute zilnic.
Comenteaza