Sportul și respirația adecvată: Cum poți obține mai multă energie?

Sportul și respirația adecvată: Cum poți obține mai multă energie?

Fiecare dintre noi are nevoie de mai multă energie mai ales că sunt zile când muncim și 10 ore sau uneori și mai mult. Cum obținem mai multă energie?

Care este cea mai simplă metodă de a alunga oboseala și de a dobândi un strop de energie în plus?

Mai mult oxigen în sânge prin respirație corectă
Întreaga noastră ființă are nevoie de oxigen pentru ca celulele să poată supraviețui. Respirând aer curat, îți umpli sângele cu oxigen. Respirația adecvată este foarte importantă pentru sănătate. Dacă ești mai activ sau te miști mai mult, respiri profund și astfel aduci în plămâni mai mult oxigen. Acesta ajunge la celule prin sânge și astfel ai mai multă energie. Mișcarea face ca inima să pompeze sângele mai repede, iar dacă ritmul inimii crește poate împinge mai mult sânge în artere și vasele mici, capilare. Acestea fiind pline de oxigen, sunt pline de mai multă energie. Astfel te vei simți mai plin de viață, vei observa că ai mai multă putere și energie.Sportul și respirația adecvată: Cum poți obține mai multă energie?

În concluzie, oriunde te-ai afla, dacă ai puțin timp liber, folosește-l pentru a face puțină mișcare, câteva exerciții fizice ușoare. De fiecare dată, când se ivește oportunitatea de a te plimba în aer curat, nu ezita să faci asta. Renunță la obiceiul de a sta la televizor sau la calculator prea mult timp. Fă jogging sau alt sport care îți place, sau pur și simplu urcă scările la bloc, nu mai folosi liftul. Alergatul sau urcatul scărilor te face să respiri mai bine și astfel îți hrănești plămânii cu oxigen, iar inima și creierul vor funcționa mai bine.

Mișcarea îți face inima să bată mai eficient, să respiri profund, să ai mintea mai limpede și o stare de bine în interior. Bea multă apă plată, hidratarea se face cu apă nu cu sucuri, ceaiuri sau băuturi răcoritoare. Celulele au nevoie de apă. Oxigenul și apa te vor face să te simți în alertă, plin de energie, mai puternic. Vei avea un plus de energie care te va face să fii mai fericit.Sportul și respirația adecvată: Cum poți obține mai multă energie?

Nu este nevoie să rezervi un moment anume al zilei pentru astfel de exerciții. Multe dintre ele sunt simple și se pot face și într-o pauză la serviciu. Sunt exerciții de întindere, de încălzire, de relaxare, respirație, control al respirației, etc. Întotdeauna trebuie să ții cont de poziția corectă a corpului. Aceasta aliniază oasele, mușchii și îmbunătățește respirația.

În timpul liber poți face plimbări în natură pentru a te relaxa și a respira aer curat. Respirația adâncă face ca o cantitate mai mare de oxigen să pătrundă în plămâni. Oxigenul înseamnă viață. El ajunge prin plămâni în sânge și la celulele din tot corpul. Prin respirație aerul se deplasează prin trahee spre bronhii, apoi din ramurile acestora care se divid, aerul ajunge la alveole și de aici în sânge. Oxigenul ajunge la inimă și în tot organismul. Dacă se face sport acest proces devine mai intens. Dacă se duce o viață sedentară ritmul respirației încetinește.Sportul și respirația adecvată: Cum poți obține mai multă energie?

Din păcate viața sedentară are consecințe asupra sănătății. Despre aceasta poți citi pe https://bodygeek.ro/, astfel poți afla care sunt repercusiunile ei asupra organismului. Mișcarea înseamnă sănătate.

Oxigenul este hrană pentru organism și pentru creier. Este la fel de important ca apa și hrana. Creierul are nevoie de oxigen pentru a supraviețui. Trebuie să ții cont de asta, pentru că el este centrul sistemului tău nervos și deci are o influență mare asupra inteligenței, capacității de a gândi, asupra memoriei. Sistemul nervos periferic este format dintr-o parte pe care o poți controla și o parte care acționează fără să-ți dai seama. Dacă faci sport sistemul nervos îți crește nivelul de oxigen transportat și de care ai nevoie atunci pentru toate funcțiile în organism, pentru mușchi, etc.

Oxigenul este hrană pentru mușchi atunci când faci efort. Prin sport îți alimentezi corpul cu oxigen și elimini mai mult dioxid de carbon (care este un reziduu, cum este și transpirația). Pe măsură ce te antrenezi, respirația se îmbunătățește, la fel și sănătatea plămânilor. Oferind mai mult oxigen organismului, elimini în mod eficient excesul de dioxid de carbon din corp.

Comenteaza