Foto A doua Delta Dunării din România se află la Cluj

Stufărişurile de la Sic din județul Cluj reprezintă a doua întindere de stuf din România, după Delta Dunării. Este un adevărat miracol al naturii, încă neexplorat destul de turiști.

A doua Delta Dunării din România se află în comuna clujeană Sic. Aceasta se află la 60 de kilometri distanță de Cluj-Napoca și are o suprafață de 56,4 kmp. Satul Sic a fost atestat documentar din anul 1291.

Timp de cinci secole, această comună a avut un statut important, acela de oraș, deoarece pe teritoriul lui se aflau mai multe mine de sare, care erau exploatate de oameni. Acesta era un oraș autonom, scrie spynews.ro

Odată cu trecerea timpului, minele de sare din Sic au fost închise, iar orașul a devenit comună. Principala atracție a comunei este stufărișul, fiind considerat un paradis din inima Transilvaniei. I se mai spune a doua Deltă, deoarece este cea de-a doua cea mai mare întindere de stuf din țara noastră.

Zona cu stuf din comuna Sic are suprafața de 220 de hectare, iar suprafața totală a acestei revervații este de 505 hectare. Aici puteți întâlni o mulțime de specii de amfibieni, păsări, reptile, dar și aproximativ 42 de specii de plante.

Aici vă puteți bucura din plin de peisaje, de speciile inedite care se află în zonă, dar și de liniște, tradiții și voie bună. O vacanță aici poate concura cu o vacanță petrecută în Delta Dunării, dar în comuna Sic nu veți avea parte de atâția turiști.

Aceasta este o rezervație naturală aituată în lunca Văii Fizeşului și alcătuită din mlaştini, vegetaţie de stuf şi papură și lacuri. Puntea veche de lemn, stuful verde și cerul albastru fac din acest loc un peisaj de vis și un colț de paradis.

Sursa foto: https://cluj.com/

Comenteaza