SUPER-ALIMENT: Gustos şi bogat în antioxidanţi şi substanţe anticancerigene

SUPER-ALIMENT: Gustos şi bogat în antioxidanţi şi substanţe anticancerigene
Noul super-aliment recomandat de nutriţionişti, integral de componente naturale.

Bogată în antioxidanţi şi substanţe anticancerigene, noul tip de pâine are o digestie mai lentă cu 20% decât cea a pâinii albe care, din cauza faptului că se digeră prea repede, face ca nivelul de glucoză din sânge să crească brusc şi foarte mult şi, spun studiile, se află în strânsă legatură cu obezitatea. În plus, pâinea propusă de Zhou Weibiao, cercetator de la Universitatea din Singapore, e făcută integral de componente naturale şi ar putea fi noul superaliment, potrivit edition.cnn.com. Se pare că acesta a gasit formula unui tip de paine care să aducă numai beneficii, păstrând gustul şi textura cu care amatorii de pâine albă sunt obişnuiţi.

„Provocarea a fost să vedem dacă putem schimba formula pâinii fără a-i schimba textura pe care oamenii o apreciază atât de mult", a declarat profesorul. El a decis să extragă antocianina din orezul brun, un pigment natural care le dă boabelor culoare fiind totodată şi un antioxidant foarte puternic, şi a injectat-o în pâine. Dincolo de capacitatea antioxidantă şi asocierea acesteia cu beneficii pentru sănătate cunoştinţele despre utilizarea antocianinei în produsele alimentare sunt, deocamdată, extrem de limitate, spune Zhou Weibiao.

Se pare că 80% din antioxidanţii de bună calitate sunt stocaţi în coaja pâinii atunci când aceasta este coaptă la 200 de grade Celsius.

Pâinea mov nu este încă pe piaţă, însă omul de ştiinţă a fost deja abordat de mari producatori interesaţi să o aducă cât de curând pe rafturile magazinelor.

 

Comenteaza