Superman zboară în acest weekend în cinematografele clujene VIDEO

Superman zboară în acest weekend în cinematografele clujene VIDEO
"Man of Steel", "World War Z"- cel mai nou film al lui Brad Pitt şi animaţia "Monsters University" aşeaptă spectatori.

Man of Steel

 

Filmul prezintă povestea de început a lui Superman (interpretat de Henry Cavill). Clark (Kal-El) a fost transportat pe Pământ în urmă cu mulţi ani de pe Krypton, o planetă extraterestră avansată, deoarece Jor-El (Russell Crowe), tatăl lui, a dorit să-l protejeze de forţele rebele conduse de generalul Zod (Michael Shannon), aceştia distrugând în cele din urmă planeta. Modelat de valorile morale transmise de către părinţii săi adoptivi, Martha (Diane Lane) şi Jonathan Kent (Kevin Costner), Clark descoperă în curând că a avea superputeri înseamnă a fi nevoit să iei decizii dificile. Însă lumea are în primul rând nevoie de echilibru, şi atunci aceste decizii trebuie luate. Astfel Clark trebuie să devină eroul cunoscut sub numele de „Superman". n

 

Rulează la Cinema City Iulius, Cinema City Polus şi Cinema Florin Piersic

 

 

World Waz Z

 

În "World War Z" omenirea a fost lovită de o apocalipsă cu zombie. Protagonistul este Gerry Lane (Brad Pitt), un soţ şi tată devotat, angajat al Naţiunilor Unite. După declanşarea neaşteptată a pandemiei de zombie, acesta porneşte într-o periculoasă misiune de-a lungul globului, pentru a găsi informaţii care ar putea stopa valurile de oameni infectaţi, al căror număr se ridică la peste 4 miliarde. Filmul are la bază romanul cu acelaşi nume scris de Max Brooks, publicat în septembrie 2006. n

 

Rulează la Cinema City Iulius, Cinema City Polus şi Cinema Florin Piersic

 

 

Monsters University

 

Mike Wazowski şi James P. Sullivan sunt o pereche inseparabilă de prieteni, însă lucrurile nu au stat întotdeauna aşa. Era o vreme când nu se puteau suporta unul pe celălalt - perioada când au studiat la Universitatea Monştrilor şi când Sully se distra copios făcându-i şicane ochiosului Mike. A venit timpul să aflăm cum au reuşit ei să vadă dincolo de toate diferenţele care-i îndepărtau şi să devină cei mai buni prieteni? n

 

Rulează la Cinema City Iulius şi Cinema City Polus

 

 

Cronică de film: "Now You See Me"

 

"Now You See Me" este o surpriză plăcută de la cap la coadă. Menţine misterul până în ultima clipă şi se joacă cu mintea ta, provocându-te să suspectezi pe toată lumea şi să te întrebi dacă numerele prezentate sunt doar trucuri, sau magie adevărată? Cu cât eşti mai aproape, cu atât vezi mai puţin.

 

După îşi fac separat intrarea cu câte un număr de magie - Daniel (Jesse Eisenberg), un specialist în prestidigitaţie, Merritt (Woody Harrelson), un mentalist priceput, Henley (Isla Fisher), o specialistă în evadări şi Jack (Dave Franco, fratele mai mic al lui James Franco), un hoţ de buzunare care mânuieşte ca nimeni altul cărţile de joc, sunt aduşi laolaltă de o persoană misterioasă, şi ating apogeul funcţionând ca o echipă intitulată The Four Horsemen. Numerele lor de magie sunt spectaculoase, însă acoperă nişte jafuri ingenioase care atrag atenţia FBI-ului. În fruntea investigaţiei sunt aduşi Dylan (Mark Ruffalo) şi franţuzoaica Alma (Melanie Laurent), întrucât în timpul primului jaf, cei patru magicieni jefuiesc o bancă din Paris în timp ce livrează un spectacol incredibil pe o scenă din Las Vegas.

Nu are rost să comparăm "Now You See Me" cu "Iluzionistul" sau "The Prestige", două filme de referinţă care tratează magia şi iluzionismul, fiindcă este întrecut de departe de ele. Asta nu înseamnă că filmul regizat de Louis Leterrier este slab, ba chiar încearcă într-o anumită măsură să se ridice la nivelul acestora, însă eşuează din cauza atenţiei acordate componentei vizuale - care a fost de-a dreptul spectaculoasă prin show-urile de magie regizate în Las Vegas, New Orleans şi New York - şi nu le acordă destul de multă atenţie personajelor. La un moment dat ai impresia că întreaga investigaţie condusă de Mark Ruffallo îi aruncă în plan secund pe cei 4 magicieni care ar fi trebuit să fie vedete absolute ale thriller-ului. Nici Morgan Freeman şi Michael Caine nu primesc atenţia pe care ar merita-o, însă au intervenţii destul de importante.

Memorabile sunt spectacolul de lumini, câteva scene de urmărire, numerele de magie şi twist-urile care îţi confirmă la fiecare pas că habar nu ai cine sunt personajele. E un film cu nume mari în care se pune accent pe CE, nu pe CINE, iar acest lucru poate fi şi bun, dar şi. Bun în sensul că nu îţi distrage atenţia de la acţiune cu o imagine mai complexă asupra personajelor şi rău pentru că vei pleca de la cinema având în minte mai mult cadre spectaculase, decât personaje memorabile. Dar poate că, în weekend, când mergi la cinema şi vrei să vezi multă acţiune, suspans şi spectacol, "Now You See Me" este exact filmul pe care îl cauţi.

Vă provoc să aflaţi dacă numerele spectaculoase din film sunt doar trucuri sau magie adevărată şi vă promit că veţi fi surprinşi de răspunsul pe care îl primiţi în final!

Rulează la Cinema City Iulius şi Cinema City Polus

Rubrică oferită de CinemaRx.ro

 

Etichete
Comenteaza