Ți-e dor de-o minivacanță? 5 destinații perfecte în care să începi iarna

Ți-e dor de-o minivacanță? 5 destinații perfecte în care să începi iarna
| Foto: twitter.com

Toamna e pe sfârșite, dar mai e ceva până să-ți iei schiurile în spinare și să urci pe pârtii. Așa că, până atunci, uite câteva destinații tocmai bune pentru o mică "evadare", între cele două anotimpuri.

Topul destinațiilor de vacanță pentru începutul lunii decembrie este recomandat de motorul gratuit de călătorii momondo.ro.

1. Bruxelles

Cumpărarea unui bilet de avion spre Bruxelles în această perioadă îți va oferi scuza perfectă pentru a cheltui toți banii economisiți degustând toate tipurile posibile de bere pentru care Belgia este renumită. Și dacă tot ești aici, de ce să nu profiți pentru a cumpăra deja cadourile sărbătorilor ce va să vie? Asta înseamnă să ai grijă să păstrezi ceva loc în bagaj la întoarcere.

turism

2. Paris

Du-te la Paris. Este genul de destinație în care poți să faci ne importe quoi, amintirile vor rămâne bătute în piatră. Și orice ți-ar permite sau nu păcătosul de timp, nu-ți refuza o plimbare la malul Senei care începe cu Île de la Cité, insula puțin mai mare de 1 kilometru pe care regii francezi ai secolelor X – XIV au numit-o „casă”, și termină cu Muzeul Luvru.

turism

3. Lisabona

Dacă iei în considerare câteva zile de plimbări pe plajă ca absolut necesare înainte de a intra cu fiecare centimetru de piele în iarnă, alege Lisabona. Iar dacă nu vrei să intri în bugetul de sărbători pentru această mini-vacanță, află că această Capitală e Soarelui este una dintre cele mai ieftine din Europa.

turism

4. Praga

Probabil că oricât de bogat ți-ar fi palmaresul cu city-break-uri în Praga, nu ai putea să te saturi niciodată de străzile-i pietruite, de arhitectura medievală, de cafenele îmbitoare, de oamenii frumoși sau de berea care udă fiecare călătorie aici. Și că veni vorba de hamei, să nu pleci de aici fără o vizită la Muzeul Berii; ar fi de prisos să mai vorbim despre cât de bună e berea, dar stai numai să o asortezi la un ciolan de porc la cuptor sau la niscaiva coaste la rotisor.

turism

5. Berlin

Dacă primele cuvinte care îți trec prin cap când te gândești la Berlin sunt: cârnați, tehno, Hitler și capete blonde… să spunem că nu ești departe de adevăr, dar că scapi din vedere o mulțime de lucruri. Chiar dacă ajungi la început de decembrie în Germania, tot trebuie să faci o plimbare prin Tiergarten (în traducere, „marea grădină zoologică”), cel mai mare parc din Berlin, unde poți admira înalta Coloană aurie a Victoriei.

turism

sursa: momondo.ro

Comenteaza