Top 5 alimente ieftine, dar foarte sănătoase! E musai să le ai în cămară

Top 5 alimente ieftine, dar foarte sănătoase! E musai să le ai în cămară

Cu toții suntem preocupați să ne alimentăm sănătos. Vestea bună este că pentru asta nu e necesar să investim sume importante, dimpotrivă!

Iată câteva alimente care nu sunt scumpe, dar sunt extrem de bune pentru sănătate:

Ouă

Ne asigură o doză importantă de proteine, lipide, aminoacizi și vitamine, ca B12, B2,  B5 și A, precum și magneziu, potasiu, calciu și seleniu. Datorită cantității de colină pe care o conțin, ouăle îmbunătățesc memoria. De asemenea, sunt recomandate și în curele de slăbire, în tot felul de diete pentru că mențin senzația de sațietate ore în șir. 

Usturoi

Este atât de sănătos încât ar fi bine să îl consumăm cât mai des cu putință, dacă îl tolerăm. Usturoiul conține este 200 de substanțe active, cum ar fi: potasiu, fosfor, o cantitate impresionantă de vitamina B și C, precum și calciu și proteine. Deosebit de activi sunt cei 70 de compuși care au în structura lor sulf. Reglează tensiunea arterială, întărește sistemul imunitar și scade riscul de cancer.

Morcovi

Au o cantitate mare de vitamina C, fibre, potasiu, mangan și vitamina K. Carotenoizii din morcovi sunt poate printre cele mai importante substanțe, deoarece au proprietăți antioxidante prin intermediul cărora susțin buna funcționare a organismului. Morcovii sunt esențiali pentru menținerea sănătății ochilor în special la vârste mai înaintate. În plus, reduc riscul apariției anumitor tipuri de cancer. Sunt de mai multe soiuri și culori - cei portocalii conțin mai mult betacaroten, cei mov antocianine, cei roșii licopen, iar morcovii galbeni au un conținut mai mare de luteină. 

Fulgi de ovăz

Ovăzul este un tip de cereală superioară din punct de vedere nutrițional, care nu conține gluten și este blândă cu digestia. Conțin fier, mangan, vitamina B, fosfor, zinc și magneziu. Studiile au arătat că fulgii de ovăz au multiple beneficii asupra sănătății întregului organism. Printre acestea se numără și pierderea în greutate, scăderea nivelului de zahăr din sânge și reducerea riscului apariției bolilor de inimă.

Spanac

Pe lângă că este delicios, spanacul este o sursă bogată de minerale, vitamine și fitonutrienți. Beneficiile pentru sănătate ale spanacului includ îmbunătățirea vederii, normalizarea tensiunii, întărirea sistemului muscular, prevenirea cataractei, aterosclerozei, bolilor de inimă, ajută în menținerea sănătății sistemului osos, îmbunătățește memoria, combate semnele îmbătrânirii și previne instalarea Alzheimer și, de asemenea, asigură creșterea sănătoasă la copii.

 

Comenteaza