Ştrandurile clujene, refugiu împotriva caniculei. Cât costă intrarea

Ştrandurile clujene, refugiu împotriva caniculei. Cât costă intrarea
România se află sub cod galben de caniculă. Sfâşitul de săptămână aduce 30 de grade cu plus şi la Cluj, iar o bălăceală la ştrand pare o idee bună de a scăpa de căldura dogorâtoare.

Aşadar, ca să se răcorească, clujenii au opţiunea de a merge la trei ştranduri în municipiul Cluj-Napoca şi Floreşti sau la băi în Cojocna, Dej sau Turda.

Ştrandul Clujana

La ştrandul Clujana, renovat în 2013, sunt două bazine, unul pentru copii şi unul pentru adulţi, o terasă şi un bar. Taxa de intrare este de 15 lei pentru adulţi şi 12 lei pentru copii, iar orarul de funcţionare 08:00-20:00.

Ştrandul Olimpic

La Complexul de Nataţie al Universităţii Tehnice din Cluj-Napoca este un bazin exterior de dimensiuni olimpice (50 x 25 m), cu 10 culoare prevăzute cu block-start-uri. Calitatea apei este controlată în permanenţă, chimic şi microbiologic, existând o instalaţie automată ultramodernă de tratare.

Programul pentru bazinul exterior este, de luni până vineri, între orele 06:00 şi 20:00, iar sâmbătă şi duminică, între orele 07:00 şi 20:00. Tariful de intrare este, pentru publicul larg, de 17 lei şi 12 lei pentru copii, studenţii universităţii plătind 9 lei.

Aqua Park Floreşti

La Aquapark-ul din comuna Floreşti există bazine pentru copii cu o multitudine de jocuri de apă, o piscină pentru adulţi de 1,5 m adâncime cu vârtejuri şi hidromasaj, dar şi tobogane de 70 m, respectiv 115 m lungime. Temperatura apei în bazine este afişată zilnic.

Cei care aleg să îşi petreacă timpul liber în cadrul parcului acvatic au la dispoziţie, în mod gratuit, umbreluţe, colaci, şezlonguri, vestiare cu dulapuri. Tot aici se organizează, la diverse evenimente, petreceri cu spumă în bazine.

Programul este, de luni până vineri, între orele 10:00 şi 20:00, la un tarif de 30 de lei pentru adulţi şi 20 lei pentru copii, iar sâmbătă şi duminică preţul se majorează la 40 de lei pentru adulţi.

Ştrandul Durgău Turda

Anul acesta, ştrandul de lângă Salina Turda îi aşteaptă pe clujeni cu o temperatură a apei de 30 de grade Celsius, plaje de nisip proaspăt afânat, umbrele de stuf şi şezlonguri. De asemenea, cei ce doresc să servească masă au opţiunea unui meniu diversificat la terasa din incinta ştrandului.

Programul de funcționare este zilnic între orele 09:00-21:00, iar taxa de intrare este de 10 lei pentru adulţi şi 5 lei pentru elevi, studenţi şi pensionari - până la ora 17:00. După această oră, tariful devine 5 lei pentru toată lumea. Închiriatul unui şezlong costă 10 lei.

Băile Cojocna

Băile s-au deschis încă din 1 mai. Taxa de intrare este de 15 lei pentru adulți și 10 lei pentru copii. Programul de funcţionare este de la 07:00 până la ultimul client. La Băile Cojocna există un restaurant și două terase unde se servesc minuturi și meniul zilei.

Parcul Balnear Toroc (Dej)

Parcul balnear care are o suprafață totală de 40.000 mp s-a inaugurat oficial în 2010 și cuprinde terenuri sportive (tenis, fotbal), bazine pentru copii, bazine cu nămol, bazin acoperit și un bazin cu apă sarată (în suprafață de 1.600 mp). S-au dat în folosință 2.200 mp pentru spații comerciale (terase, restaurante) și s-au amenajat alei pietonale (250 m).

Program de funcţionare: luni: 12.00-21.00 şi marţi - duminică: 09:00-21:00. Un bilet de intrare costă 10 lei pentru adulţi şi 5 lei pentru copii.

Comenteaza