Trei atracții din Cluj, pe lista celor 14 locuri neștiute din România pe care trebuie să le vizitezi măcar o dată în viață

Trei atracții din Cluj, pe lista celor 14 locuri neștiute din România pe care trebuie să le vizitezi măcar o dată în viață
| Foto: facebook.com/asociatia.ecotransilvania

Nu doar Cluj-Napoca este un adevărat magnet pentru turiști, ci și locațiile superbe aflate în apropierea orașului.

Într-un top al celor mai frumoase 14 locuri neștiute din România care trebuie vizitate, realizat de playtech.ro, Clujul se remarcă cu trei atracții turistice.

Laguna Albastră din Aghireșu este comparată cu Maldivele de realizatorii clasamentului. Albastrul de vis al apei se datorează prafului de argilă, lacul făcându-și apariția într-un loc în care aceasta era extrasă. În plus, peisajul este completat de stufăriș și o pădure de goruni.

Din top nu putea să lipsească Pădurea Hoia-Baciu, o adevărată atracție pentru cei pasionați de fenomenele paranormale. Zona are o întreagă reputație în acest sens și este cunoscută drept “Triunghiul Bermudelor din România”.

Ultima atracție care trebuie bifată în zonă este Stufărișul de la Sic, aria protejată formată din mlaştini, lacuri, vegetaţie de stuf şi papură. Cu o suprafață de 200 de hectare, zona adăpostește aproximativ 100 de specii de păsări și este a doua întindere de stuf din țară după Delta Dunării.

Comenteaza