Trei deserturi apetisante, bune în dietă

Trei deserturi apetisante, bune în dietă

Nu trebuie să elimini deserturile din dietă, ci să optezi pentru unele sănătoase, cât mai „sărace“ în calorii.

Înghețata cu căpșuni alină pofta de dulce

Din când în când, te poți delecta cu una-două cupe cu înghețată preparată în casă. Nu doar că-ți va stăpâni nevoia de a da iama la standul cu dulciuri, dar îți va încânta papilele gustative și te va răcori pe caniculă. Asigură-te că ai la îndemână 100 ml de frișcă vegetală, un gălbenuș, 50 de grame de căpșuni proaspete și o lingură cu zahăr brun. Ține amestecul la congelator timp de câteva ore. Două cupe de înghețată conțin 210 calorii.

Orezul cu lapte are puține calorii

Pe lângă faptul că este delicios, orezul cu lapte este și sănătos și îți oferă o senzație de sațietate care ține timp îndelungat. Pentru preparare, ai nevoie de 40 de grame de orez, de 150 ml de lapte degresat, o linguriță cu miere și puțină scorțișoară. Amestecul se fierbe la foc mic circa 40 de minute. O porție conține 175 de calorii.

Salata de fructe stimulează metabolismul

E răcoritoare,se prepară cu ușurință și are puține calorii. Cu alte cuvinte,salata de fructe este un desert ideal pentru zilele în care ai poftă de ceva bun. Optează pentru fructe precum ananas,mere,pomelo și caise,deoarece acestea intensifică arderile de toxine și îmbunătățesc tranzitul intestinal. Poți completa salata cu câteva cubulețe de banană,kiwi și pepene galben,trei-patru nuci și puțină frișcă vegetală. O porție medie conține în jur de 250 de calorii.

Etichete
Comenteaza