Trucuri de la nutriționiști. Cum să nu te îngraşi de Sărbători

Trucuri de la nutriționiști. Cum să nu te îngraşi de Sărbători

Iată câteva recomandări ale nutriționiștilor pentru a ne menține silueta în perioada sărbătorilor de iarnă, cu mese îmbelșugate și mișcarea puțină.

Mesele pline cu sarmale, cozonaci și alte bunătățuri ne fac cu ochiul în această perioadă și cu greu putem rezista tentației de a ne umple farfuria... Pentru a nu lua kilograme în plus, nutriționiștii spun că putem gusta câte puțin din fiecare, dar fără a exagera.

De exemplu, la micul dejun poți mânca 1-2 felii de cozonac alături de cafea sau un ceai. Este un moment mai potrivit pentru a consuma acest preparat delicios, în loc de a-l include la cină sau gustare târzie în noapte. Astfel, poţi să spui că ai avut un mic dejun diferit şi de sărbătoare, precum şi satisfacţia că ai mâncat cozonac fără să te îngraşi. 

La prânz poți mănânca câteva sarmale dacă îţi plac foarte mult, însă evită să le consumi la cină. De asemenea, evită să le asociezi cu alcoolul, deoarece digestia va fi încetinită.

Poţi să mănânci o bucată bună de friptură chiar şi seara, însă asociaz-o cu o salată de varză proaspătă/murată sau de verdeţuri pentru a ajuta la digestie şi a avea grijă de siluetă. Cartofii şi alte legume cu conţinut ridicat de amidon cresc valoarea calorică şi îngreunează digestia proteinelor din friptură, conform eva.ro.

De asemenea, exercițiile fizice pot fi de mare ajutor în perioada sărbătorilor pentru a preveni îngrășarea. Un antrenament moderat de 10-15 minute de două ori pe zi, ar trebui sa fie suficient pentru a contracara mancatul excesiv.

Un alt sfat al nutriționiștilor e legat de consumul de alcool sau sucuri - atenție la ce și cât bei! Alcoolul reduce inhibițiile și ne face să mancăm mai mult, iar băuturile alcoolice/nealcoolice pot fi pline de calorii si zahar.

Dacă mănânci prea mult la o masă, încearcă să fii mai rezervat la urmatoarea. Înainte să începi să-ți umplii farfuria analizează puțin "oferta" și ia doar ce-ți place foarte mult, nu chiar din toate. În plus, încearcă să-ți distragi atenția de la mâncare cu alte activități - stai mai mult de vorbă cu cei din jur, joacă un joc de societate.

Comenteaza