Foto Vârsta este doar un număr

Vârsta este doar un număr

O dovedește din plin Carmen Dell’Orefice, care este încă model, la 87 de ani!

Cuvintele “frumoasă” și “bătrână” nu prea au ce căuta în aceeași propoziție, o să spuneți.  Ei bine, protagonista articolului de astăzi vă contrazice. Carmen Dell’Orefice este cunoscută în industria modei drept cel mai vârstnic model.   Ea face asta, practic,  de o viață – din 1946 și până în prezent. La 13 ani, a fost remarcată de soția unui fotograf în timp ce cobora dintr-un autobuz în orașul ei natal din statul New York. “N-am înțeles niciodată ce a văzut la mine”,  spunea ea câțiva ani mai târziu.  Ceva o fi văzut, susținem noi, de vreme ce un mai târziu, îi poza celebrului pictor impresionist Salvador Dali, iar la 15 ani apărea pe coperta revistei Vogue. De atunci, lucrurile au curs în mod firesc, iar Carmen a colaborat cu cei mai renumiți fotografi din lume și a prezentat colecțiile celor mai talentați creatori de modă.

Vârsta este doar un număr

Chiar și acum, la vârsta când alte femei nu mai așteaptă decât pensia, ca să-și poată cumpăra medicamentele, ea este o apariție frapantă: înaltă (1,77 m) , extrem de subțire, cu părul argintiu și o structură osoasă ieșită din comun. Acestea sunt și motivele care au menținut-o în atenția publicului atâtea decenii.

Care este, însă, secretul frumuseții și longevității ei ieșite din comun în lumea modei?

Ea spune că nu și-a permis să fie o femeie slabă de înger. La câteva zile după o operație dureroasă la genunchi, s-a ambiționat să defileze pe tocuri înalte de 15 cm. Nu i-au plăcut niciodată compromisurile. S-a căsătorit doar când a știut că s-a îndrăgostit cu adevărat și a fost extrem de disciplinată când a venit vorba de dietă și mișcare fizică.  Spune că folosește ca toată lumea creme hidratante, bea apă cu lămâie în fiecare dimineață și mănâncă mult iaurt cu probiotice. Carmen recunoaște că a avut o intervenție estetică la față, dar nu pentru că ar fi vrut să își diminueze ridurile, ci ca să-și repare pielea, care suferise niște arsuri solare grave. Iar atunci când pomeții care au făcut-o celebră au început să-și piardă conturul, a apelat la câteva injecții speciale. În rest, silueta și alura sunt cu totul meritul ei.

Carmen Dell’Orefice spune că în cazul său, frumusețea chiar vine din interior. A încercat toată viața să își găsească echilibrul, să descopere cine este cu adevărat, să facă ceea ce îi place, să se bucure de armonie și poate asta a ajutat-o să își păstreze și aspectul exterior elegant și rafinat.

Frumoasa octogenară susține că nu are de gând să se retragă din modeling, atât timp cât va fi sănătoasă și dorită de designeri și de public.

Material realizat de Dr. Quinn.

Comenteaza