3 metode simple ca să te ții la distanță de gripe și răceli

3 metode simple ca să te ții la distanță de gripe și răceli

Toată lumea știe că este mai bine să previi, decât să tratezi. 

Temperaturile foarte reci de afară și excesele făcute în timpul sărbătorilor de iarnă, care ne-au slăbit sistemul imunitar, sunt factori favorizanți pentru apariția bolilor de sezon. Totuși, să nu intrăm în panică: există câteva lucruri simple pe care le putem face, pentru a ne proteja organismul de agresiunea virușilor:

1. Dormiți cel puțin 7-8 ore în fiecare noapte. Iarna, mai mult decât oricând, corpul are nevoie să se refacă, așa că timpul alocat odihnei este foarte important. Studiile arată că persoanele care nu dorm suficient sunt mai predispuse la boli, deoarece lipsa somnului slăbește sistemul imunitar.

2. Abțineți-vă de la alcool. Mai ales acum, după o perioadă în care cu siguranță ați mai servit câte un păhărel de vin sau de tărie pe la petrecerile la care ați fost, este foarte important să îi dați organismului o pauză binemeritată, pentru a ajuta sistemul imunitar să se întărească. Ideal ar fi să nu mai beți alcool deloc o vreme, dar dacă, totuși, nu vă puteți abține, limitați-vă la un singur pahar, după care beți imediat un pahar mare cu apă, pentru a vă asigura că organismul nu rămâne deshidratat.

3. Reduceți drastic cantitatea de zahăr consumată. Nimic nu afectează mai mult sistemul imunitar decât păcătosul zahăr. Așadar, mai ușor cu prăjiturile, ciocolata, mai ales că ați consumat din plin aceste delicatese în timpul sărbătorilor. Iar dacă, totuși, nu vă puteți abține și din când în când mai gustați câte o bucățică de prăjitură (dar nu tot tortul!), atunci asigurați-vă că restul meselor din ziua respectivă sunt foarte sănătoase.https://doctorquinn.ro/

Slănina, alimentul de care fuge toată lumea

Da, știm că la ultimele două puncte s-ar putea să întâmpinați probleme, dar, de fiecare dată când simțiți că nu mai rezistați în fața tentațiilor, amintiți-vă cum e să stai zile în șir în pat, răpus de febră, cu nasul înfundat și chinuit de o tuse sâcâitoare!

Sursa: doctorquinn.ro

Comenteaza