Vrei ceva care să îți ia durerea de cap "cu mâna"? Natura îți sare în ajutor

Vrei ceva care să îți ia durerea de cap "cu mâna"? Natura îți sare în ajutor
| Foto: Neuroaxis.ro

Durerile de cap pot avea numeroase cauze: de la stres, oboseală fizică, lipsă de magneziu, până la hipertensiune, sau dereglări hormonale.

Puțini oameni se pot lăuda că nu au suferit, într-un moment al vieții lor, de o durere de cap supărătoare. Și, de multe ori, suntem tentați ca la cea mai mică neplăcere, să dăm fuga la farmacie. Nu uitați că natura ne poate ajuta, iar bunicile noastre știau câte un leac pentru fiecare durere. În multe cazuri, plantele dau rezultate la fel de bune ca pastilele de care, poate, abuzăm prea mult.

Vă sugerăm ca data viitoare când simțiți că vă zvâcnește capul de durere, să încercați mai bine proprietățile terapeutice ale plantelor, precum:

1.    Ghimbirul.  Are proprietăți antiinflamatoare puternice și este capabil să pună capăt unei dureri de cap rebele.

2.    Teiul. Dacă te doare capul seara, poate după o zi lungă și obositoare, bea un ceai de tei înainte să te pui la culcare. Această licoare magică liniștește sistemul nervos și este de ajutor pentru stări de oboseală, anxietate, sau atunci când durerile de cap sunt provocate de o răceală.

3.    Mușețelul. Este un remediu folosit încă din anchititate pentru nevralgii, reumatism, balonare, stări de greață, stări depresive, insomnii. Conține substanțe cu efecte antiinflamatorii, analgezice, antiseptice, antispastice, emoliente, anestezice, cicatrizante, sudorifice şi antialergice.

Comenteaza