Wolverine, Adam Sandler şi un thriller danez îşi fac intrarea în cinematografele clujene VIDEO

Wolverine, Adam Sandler şi un thriller danez îşi fac intrarea în cinematografele clujene VIDEO
Cinefilii sunt invitaţi weekendul acesta să vadă în premieră "Grown Ups 2", "The Wolverine" şi "A Hijacking".

Grown Ups 2

După ce s-a distrat de minune în urmă cu trei veri, Lenny (Adam Sandler) decide că vrea să se mute împreună cu familia în oraşul natal. În aşa fel copiii săi vor creşte împreună cu prietenii lui şi cu copiii acestora, având aceeaşi copilărie fericită pe care a avut-o el. Dar undeva între bătăuşi noi, bătăuşi vechi, şoferi de autobuz schizofrenici, poliţişti beţi şi foste prietene psihopate, Lenny îşi dă seama că uneori nebunia marilor oraşe te urmăreşte oriunde ai fi. De data asta, adulţii sunt cei care vor învăţa lecţii de la copiii lor într-o zi plină de surprize: ultima zi de şcoală. n

Rulează la Cinema City Iulius şi Polus

The Wolverine
Cu acţiunea setată după evenimentele prezentate în X-Men Origins: Wolverine, fără a fi însă o continuare directă, The Wolverine exploreză una dintre cele mai iconice poveşti din benzile desenate care îl au ca protagonist pe eroul placat cu adamantiu: numărul creat de Chris Claremont şi Frank Miller în 1982, când Logan călătoreşte în Japonia. Fără a avea vreo amintire legată de trecutul său, ajunge în Japonia, unde se îndrăgosteşte de o femeie care face parte dintr-o familie influentă, dar care este promisă spre căsătorie altui bărbat. Violenţa se dezlănţuie atunci când Jackman trebuie să îl înfrunte pe Silver Samurai, un mutant care are abilitatea de a încărca obiectele cu un câmp tahionic care poate tăia orice aliaj, inclusiv fictivul adamantiu din care sunt făcute oasele lui Wolverine. n

Rulează la Cinema City Iulius şi Polus

Kapringen/ A Hijacking
Echipajul unei nave daneze format din şapte membri, care se deplasa spre Mumbai este capturat de piraţii somalezi înainte de a ajunge la destinaţie. Directorul executiv al companiei căreia îi aparţine nava deturnată, Peter C. Lugvigsen, îşi asumă rolul de negociator cu piraţii somalezi care îl au de cealaltă parte ca traducător şi intremediar pe Omar, care susţine că nu este pirat. În atenţia somalezilor se află mai întâi bucătarul navei Mikkel Hartmann de care au nevoie pentru a se hrăni. Mikkel ajunge să fie scos în faţă şi pus să intermedieze alături de Omar negocierea dintre autorităţile de la Copenhaga şi piraţii somalezi. Ameninţaţi cu moartea, membrii echipajului luat oatatic trăiesc o adevărată dramă care se va prelungi mai multe luni de zile. n

Rulează la Cinema Victoria

Cronică de film: White House Down

Casa Albă nu a fost un loc prea sigur anul acesta. Cel puţin nu în plan cinematografic. În luna aprilie, în thriller-ul "Olympus Has Fallen", preşedintele SUA, interpretat de Aaron Eckhart, a fost luat ostatic de către un terorist, iar în ajutor i-a sărit "spartanul" Gerard Butler. Trei luni mai târziu o nouă situaţie de urgenţă s-a declanşat în filmul "White House Down". Aici, preşedinte e Jamie Foxx, iar în rolul eroului salvator a ieşit la înaintare Channing Tatum.
După ce facem cunoştinţă cu John Cale (Channing Tatum), un tată divorţat care încearcă să îşi impresioneze fiica adolescentă cu o vizită acasă la preşedintele SUA, apar în peisaj şi tipii răi care pun stăpânire pe Casa Albă. Desigur, numai prezenţa lui Channing printre ostatici ne garantează că nu şi-au ales prea bine ziua. Ar fi sec să vedem un film în care toate lucrurile decurg conform planului, nu? Şi sincer vă spun, încă din trailer, "White House Down" părea genul de film la care mergi încărcat cu popcorn, te aştepţi să vezi clădiri, maşini, avioane şi elicoptere aruncate în aer şi îţi clăteşti ochii urmărindu-l pe Channing Tatum. De data asta nu dansează ca în "Magic Mike", ci face pe eroul rămas cam singur împotriva tuturor. O fi cam forţată ideea, însă nu e ceva neîntâlnit în alte filme de până acum.
În ceea ce priveşte actorii, Channing a fost din nou pus pe fapte mari, Maggie Gyllenhaal a reuşit să pună piciorul în prag în rolul de agentă a serviciilor secrete,într-o lume dominată de bărbaţi, Jamie Foxx a abordat cu lejeritate şi adidaşi Jordan rolul de preşedinte, iar James Woods s-a achitat bine de rolul negativ din toată această operaţiune.
Elicopterele doborâte, Capitoliul aruncat în aer, avionul Air Force One lăsat fără aripi şi Casa Albă pusă la pâmânt au fost doar câteva dintre elementele care fac prezenţa lui Rolan Emmerich puternic simţită în spatele camerelor. Regizorul care ne-a mai adus filme precum "Independence Day" sau "The Day After Tomorrow" a rămas în continuare vânător de scene periculoase şi spectaculoase.
Mulţi se vor declara nemulţumiţi de avalanşa de clişee şi de alinierea prea convenabilă a unor scene, însă, trebuie să ne amintim că "White House Down" este un film făcut pentru spectacol. Exagerează un pic cu turnurile de situaţie - schimbând preşedinţii ca pe şosete - însă e plăcut de vizionat. Nu te solicită prea mult şi te lasăsă ronţăi în voie, pentru că nu te aude nimeni între 2 explozii, 3 rachete lansate şi zeci de împuşcături. (Andreea Tărău)

 

Etichete
Comenteaza