Zodiac chinezesc 2024. Cum va fi Anul Dragonului de Lemn, care tocmai a început

Zodiac chinezesc 2024. Cum va fi Anul Dragonului de Lemn, care tocmai a început

Chinezii sărbătoresc intrarea în Noul An - Anul Dragonului de Lemn - care începe pe 10 februarie 2024 şi se va încheia pe 28 ianuarie 2025.

Marcat la a doua Lună Nouă de după solstiţiul de iarnă, potrivit calendarului chinezesc, Anul Nou sau Sărbătoarea Primăverii este de departe cea mai importantă sărbătoare chinezească, comparabilă, ca semnificaţie, cu Crăciunul pentru occidentali. Datele sărbătorii variază între sfârşitul lunii ianuarie şi începutul lui februarie, determinate fiind de ciclurile Lunii. Atmosfera de sărbătoare culminează în ultima seară a anului vechi (Revelionul) şi în prima zi a Anului Nou. Sărbătoarea Primăverii, care la chinezi are o istorie de circa 4.000 de ani, se încheie în fiecare an cu Festivalul Lampioanelor (în 2024 pe 24 februarie).

Anul Dragonului de Lemn 2024 este considerat de zodiacul chinezesc un an propice pentru îmbogăţire şi realizări pe plan personal. În acest an se vor naşte mulţi copii, deoarece semnul anului este foarte favorabil.

Chinezii cred că animalul care guvernează anul de naştere are o puternică influenţă asupra persoanei respective. Elementul Lemn este asociat cu forţele naturale şi va ajuta în depăşirea obstacolelor. În ceea ce priveşte culoarea norocoasă a Anului Nou Chinezesc, potrivit artei Feng Shui, verdele smarald este culoarea care va aduce prosperitate şi succes în Anul Dragonului de Lemn, scrie Agerpres.

Dragonul apare în mitologia multor culturi antice, dar nicăieri în lume nu a fost atât de venerat ca în China, acesta fiind singurul animal mitologic din cele 12 care formează horoscopul chinez. În cultura chineză, dragonul simbolizează noroc, putere şi inteligenţă, iar cei născuţi sub acest semn sunt predestinaţi succesului şi bogăţiei. Bruce Lee, Bill Clinton sau Salvador Dali sunt "dragonii" dintr-o listă foarte scurtă. El controlează vremea şi apa şi nu respiră foc. Considerat cel mai bun semn al anului, a fost reprezentat pe straiele împăraţilor, realizate din cele mai preţioase materiale, şi se regăseşte în nenumărate referinţe în literatură şi artele spectacolului.

Anul Dragonului 2024, un montagne russe de 12 luni

Janine Lowe, astrolog și consultant în Feng Shui, a declarat pentru Independent că anul acesta va fi unul al schimbărilor - și, deși asta ar putea însemna un fel de montagne russe de 12 luni, schimbarea poate aduce și noi oportunități.

Dacă te-ai născut în anul dragonului, care este 1952, 1964, 1976, 1988, 2000 și 2012, ai noroc – anul acesta pare un an bun pentru tine. 

Și pentru cei născuți sub celelalte animale zodiacale Anul Dragonului va fi unul interesant. 

Pentru persoanele născute în anul Câinelui (1958, 1970, 1982, 1994, 2006, 2018) poate fi un an mai conflictual, dar poate aduce și lucruri pozitive.

Cei născuți în alte zodii vor avea un an mai ușor – Șobolanii vor fi plini de energie și vor avea ocazia să se dezvolte în carieră, în timp ce Tigrii se vor putea bucura de dragostea lor pentru aventuri.

Vor exista noi aventuri amoroase pentru Șerpi, în acest an, și multă sănătate, fericire și noi conexiuni pentru Maimuțe.

Iepurilor, cărora le place o viață mai ușoară, în acest an vor trebui să învețe să se adapteze la schimbare, iar Bivolii se vor confrunta, de asemenea, cu provocări și vor trebui să apeleze și la oamenii din jurul lor, nu să se bazeze doar pe ei înșiși.

Caprele se vor confrunta cu decizii în acest an, în timp ce Caii ar trebui să profite de noi oportunități care le ies în cale.

Și pentru Cocoși, care sunt prietenul secret al Dragonului va fi un an de tip rollercoaster, iar pentru Porci va fi un an foarte aglomerat, pentru că vor ajunge să fie susținătorii anului – atât acasă, cât și la serviciu.  ”În general, 2024 este despre revoluție și schimbare. Deși acest lucru poate descuraja, poate, de asemenea, declanșa creativitatea și inovația. Sfatul meu este să te agăți de cozile dragonului și să mergi cu anul”, a conchis Lowe.

Purtați galben în Anul Dragonului 2024

În astrologia chineză, fiecare semn zodiacal este asociat cu o culoare norocoasă care poate afecta prosperitatea și averea unui individ. Pentru cei născuți în Anul Dragonului în 2024, culoarea de bun augur este aurul, care înseamnă succes, bogăție și onoare. Se crede că aurul posedă energie pozitivă puternică și simbolizează soarele și metalul. Este considerat un simbol al regalității, nobilimii și bogăției, făcându-l astfel una dintre cele mai de bun augur culori pentru Dragon.

Galbenul este, de asemenea, o culoare de bun augur pentru Pământ, reprezentând bogăția, soliditatea și stabilitatea. Purtarea de haine sau accesorii galbene și utilizarea decorațiunilor galbene în casă poate ajuta la creșterea norocului cuiva în 2024. Galbenul este legat de bogăție și bani și este una dintre culorile de bun augur pentru Dragon. Purtarea galbenului sau utilizarea lui în decorațiuni poate spori conexiunile și bogăția, în special pentru cei care încep o afacere sau își dezvoltă cariera.

În cele din urmă, albastrul este o culoare de bun augur pentru apă, reprezentând tinerețe, prospețime, vitalitate și înțelepciune. Persoanele dragon pot alege să poarte haine și accesorii albastre sau să folosească decorațiuni albastre în casele lor pentru a-și spori aura personală și norocul de bun augur în 2024. Albastrul este considerat o culoare vibrantă și energică și este, de asemenea, una dintre culorile de bun augur pentru Dragon.

Ultimii ani ai Dragonului înaintea celui din 2024 au fost: 2012, 2000, 1988, 1976, 1964 şi 1952, iar următorul an Dragon va fi în 2036 (Anul Dragonului de Foc).

În calendarul chinezesc, fiecare an este reprezentat de unul dintre cele 12 animale care alcătuiesc un ciclu calendaristic: şobolanul, boul, tigrul, iepurele, dragonul, şarpele, calul, capra, maimuţa, cocoşul, câinele şi porcul. Fiecărui semn i se asociază, pe rând, şi unul dintre cele cinci elemente fundamentale ale universului: lemnul, focul, pământul, metalul, apa. Un tur complet al calendarului înseamnă cinci cicluri a câte 12 ani, adică 60 de ani.

Comenteaza