Aeroportul Cluj anunţă finalizarea proiectului ”Dotare cu echipamente și facilități PSI și urgențe medicale”

Aeroportul Cluj anunţă finalizarea proiectului ”Dotare cu echipamente și facilități PSI și urgențe medicale”

Aeroportul Internațional Avram Iancu Cluj, regie autonomă aflată în subordinea Consiliului Județean Cluj, anunță finalizarea proiectului din fonduri nerambursabile „Dotare cu echipamente și facilități PSI și urgențe medicale”, cod SMIS +2014 120744, implementat în baza Contractului de Finanțare Nr. 95/22.03.2021 încheiat cu Ministerul Transporturilor și Infrastructurii.

Obiectivul proiectului a constat în dotarea Aeroportului Internațional Avram Iancu Cluj cu echipamente de ultimă generație pentru stingerea incendiilor și cu echipamente pentru intervenții în cazul urgențelor medicale. Astfel, au fost achiziționate 2 autospeciale pentru prevenirea și stingerea incendiilor, o autospecială de intervenție rapidă, 100 de tărgi, 10 costume aluminizate și 4 defibrilatoare medicale.

De asemenea, în  cadrul proiectului a fost achiziționat  și un poligon de antrenament PSI care permite pregătirea pompierilor Serviciului Privat pentru Situații de Urgență al Aeroportului Internațional Cluj.

Autospecialele PSI achiziționate în cadrul proiectului permit pompierilor să intervină cu promptitudine în orice zonă a aeroportului, în cazul producerii unui incident/accident, iar cele 10 costume aluminizate vor asigura protecția pompierilor în timpul intervențiilor.

Defibrilatoarele, dispuse în terminalele de sosiri și plecări ale aeroportului vor fi utilizate de personalul medical  pentru acordarea primului ajutor în cel mai scurt timp.

Prin implementarea proiectului se are în vedere creșterea capacităților de intervenție și evacuare rapidă a victimelor în cazul producerii unei situații de urgență pe aeroport.

Valoarea totală a proiectului conform Contractului de finanțare este de 5.760.627,43 lei, iar valoarea cofinanțării Uniunii Europene este de 4.061.577,79 lei.

Perioada de implementare a proiectului “Dotare cu echipamente și facilități PSI și urgențe medicale“ – cod SMIS 2014+ 120744, conform contractului de finanțare semnat cu Ministerul Transporturilor și  Infrastructurii, este între 01.09.2020  și 31.12.2023, însă proiectul a fost finalizat cu succes înainte de data prevăzută în contract.

Proiect cofinanțat din Fondul European de Dezvoltare Regională prin Programul Operațional Infrastructură Mare 2014 – 2020.

___________________________________

Date de contact:

Aeroportul Internațional Avram Iancu Cluj

Tel: +40 264 307 500,

E-mail: office@airportcluj.ro,

www.airportcluj.ro

Comenteaza