Foto Noul Audi A1 Sportback, urban, marcant și ușor de personalizat

Noul Audi A1 Sportback, urban, marcant și ușor de personalizat
Noul Audi A1 Sportback, urban, marcant și ușor de personalizat
Noul Audi A1 Sportback, urban, marcant și ușor de personalizat
Noul Audi A1 Sportback, urban, marcant și ușor de personalizat

Noul A1 Sportback de la Audi este definit, în primul rând, de designul său dinamic. A doua generație a acestui modelul compact de succes este un partener perfect pentru mediul urban, fiind potrivit în egală măsură pentru drumuri pe distanțe mai lungi. Sistemele de infotainment și cele de asistență, specifice automobilelor din gama de talie mare, aduc la bordul A1 Sportback conexiuni optime cu lumea digitală. Iubitorii de muzică se vor bucura de un sistem audio 11 difuzoare și o putere de 560 de wați.

  • Modelul mini cu cinci uși de la Audi este disponibil acum la toți distribuitorii din România
  • Prețurile pentru piața locală pornesc de la 20.290 de euro cu TVA
  • Zeci de variante de personalizare, acustică de excepție și un nou nivel la capitolul digitalizare

Un sportiv ușor de remarcat în oraș

Noul A1 Sportback are un design care iese ușor în evidență, cu note masculine și sportive. Grila Singleframe largă, poziționată la nivel jos, alături de prizele de aer insinuate lateral, domină partea din față. Designul luminilor de zi al farurilor LED, disponibile opțional, amintesc de formele dinamice ale aripilor portante din sportul nautic, așa-numitele hydrofolis. „Privirea” concentrată în jos, împreună cu segmentele în romb din zona superioară a farurilor întregesc aspectul sportiv al mașinii. Construcția șasiului asigură o manevrare agilă și o experiență sportivă de conducere. Față de suspensia standard, există opțional,= și o variantă de suspensie sport, mai rigidă.

Pachetele dinamice, adaptate individual pentru fiecare tip de motorizare, cuprind dotări care contribuie și mai mult la sportivitatea modelului. Sistemul de frânare al noului A1 Sportback poate fi dozat cu finețe. Asistentul de pornire din rampă, disponibil opțional, crește siguranța în pante și rampe, împiedicând rularea după oprire.

Gama de roți variază între 15 și 18 inci. Noul A1 Sportback poate beneficia opțional și de sistemul Audi drive select, utilizat pentru a alege între patru moduri de conducere - auto, dinamic, eficient și individual.

Variante de motorizare puternice

Indiferent dacă este vorba de un drum în oraș sau de o excursie de weekend, motorul puternic din dotarea noului model transformă condusul într-o plăcere. Modelul include motoare TFSI eficiente, cu puteri de la 70 kw (95 CP) până la 147 kw (200 CP). Toate propulsoarele beneficiază de supraalimentare cu turbină, injecție directă și de filtru de particule.

Zeci de variante de personalizare

Gama de zece culori în care este disponibilă mașina subliniază limbajul de design ales pentru noul model Sportback. La interior, culorile benzilor de iluminare pot fi adaptate în funcție de preferințe, iar acoperișul mașinii poarte fi realizat în culori contrastante de la stâlpul A la spoiler. Tot în culori contrastante sunt disponibile carcasele oglinzilor exterioare, buzunarele laterale ale spoilerului frontal sau pragurile laterale. O noutate la acest model este structura modulară a liniilor, care permite o mai mare flexibilitate în combinarea elementelor de design de la exterior cu cele de la interior. În funcție de linia de echipare - de bază, Advanced sau S - piesele adiționale de exterior sunt executate diferit.

Mai mult loc pentru șofer, pasageri și bagaje

La interior, noul model oferă un plus de spațiu care asigură mai mult confort pentru șofer, pasagerul din față și pasagerii din spate. În lungime, A1 Sportback a crescut cu 56 de milimetri, acum mașina măsurând 4,03 metri. Lățimea de 1,74 metri a rămas aproape aceeași iar înălțimea noii generații este de 1,41 metri. Volumul portbagajului a crescut cu 65 de litri: în stare normală acesta are un volum de 335 de litri, iar cu bancheta spate rabatată ajunge la 1,090 de litri. La o înălțime de 67 centimetri și pragul de încărcare se află la un nivel confortabil.

Siguranță de lux

Sistemele de asistență a șoferului la noul Audi A1 Sportback provin din clasa de lux. Acestea mențin mașina la o distanță corectă față de vehiculul din față și ajută șoferul să păstreze banda de rulare sau îl asistă la manevrele de parcare. Sistemul de avertizare de părăsire a benzii de rulare disponibil în dotarea standard ajută șoferul să mențină mașina pe bandă de rulare de la o viteză de 65 km/h. Audi pre sense front recunoaște situațiile critice în fața mașinii cu alte vehicule, cu pietoni care traversează sau cu bicicliști. Dotat cu noua versiune a asistentului de parcare, modelul A1 Sportback rulează în spațiile de parcare transversale chiar și cu fața - dacă este necesar și din mai multe manevre. Sistemul poate gestiona ieșirea din spațiile de parcare laterale.

Sunet ca în sălile de concerte

Noul Audi A1 Sportback este pregătit pentru viitorul digital. Chiar în versiunea de bază mașina este dotată cu instrumente de bord complet digitalizate, cu afișaj de înaltă rezoluție de 10,25 inci, plus volan multifuncțional. Audi virtual cockpit, cu funcționalitate extinsă disponibil opțional, oferă informații cuprinzătoare și versatile, precum hărți de navigație animate și grafici ale unor sisteme de asistență pentru șofer, în câmpul vizual imediat al șoferului. Iubitorii de muzică se pot bucura de un tuner pentru recepția radio digitală fie cu sistemul audio Audi sau sistemul audio premium Bang&Olufsen. Modelul dispune de 11 difuzoare cu o putere totală de 560 de wați.

Pentru drive test vă aşteptăm la sediul Autoworld Cluj-Napoca, pe Calea Turzii 249. Pentru programări, vă rugăm să ne contactaţi telefon la numărul 0264-502.600 sau pe www.autoworld.ro

Etichete
Comenteaza