Video Foto Treci pe verde la Cluj! Alege să investeşti într-o locuinţă care are grijă de tine

Treci pe verde la Cluj! Alege să investeşti într-o locuinţă care are grijă de tine
Treci pe verde la Cluj! Alege să investeşi într-o locuinţă care are grijă de tine
Treci pe verde la Cluj! Alege să investeşi într-o locuinţă care are grijă de tine
Treci pe verde la Cluj! Alege să investeşi într-o locuinţă care are grijă de tine
Treci pe verde la Cluj! Alege să investeşi într-o locuinţă care are grijă de tine
Treci pe verde la Cluj! Alege să investeşi într-o locuinţă care are grijă de tine

Cu o experienţă de 15 ani, cu peste 1.500 de locuinţe certificate şi 4.500 de metri pătrați de terase suspendate în portofoliu, pionierul ansamblurilor rezidenţiale “verzi” în Cluj-Napoca, dezvoltatorul imobiliar Studium Green, continuă să răspundă nevoilor clujenilor care, într-un oraş aflat în continuă expansiune şi cu un ritm alert de dezvoltare, caută un cămin care se le ofere oaza de relaxare din mijlocul oraşului, prietenos cu mediul înconjurător, ce are grijă de sănătatea proprietarilor săi şi a cărui întreţinere lunară este modică. Două astfel de ansambluri rezidenţiale se află în plină dezvoltare, urmând ca unul dintre complexurile imobiliare să fie finalizat în perioada imediat următoare. Este vorba despre “West Side Park” şi “Wings”.

“Ne-am gândit, în primul rând, că ai o viaţă agitată care te face să îţi neglijezi sănătatea şi că nu ţi-ar strica o „terapie” cu aer curat la domiciliu, fără poluare. Aşa că am amplasat, chiar pe clădirea în care vei locui, un sistem care să producă pentru tine în permanenţă  aer proaspăt, aer de munte”. Este primul argument cu care cucereşte complexul multifuncţional “West Side Park”, proiect ce se apropie de finalizare. “Faţada ventilată, tratată cu dioxid de titan, unică în Cluj într-un ansamblu rezidenţial, beneficiază de o tehnologie de  ultimă generaţie. Datorită caracteristicilor sale, aceasta produce oxigen activ  pe care îl găseşti în zonele montane. Prin oxidare, distruge noxele şi elimină  bacteriile (99% dintre ele sunt distruse chiar în prima jumătate de oră de la  contactul cu faţada). Fiind foarte uşor de curăţat, fiecare ploaie ajută, practic, la spălarea faţadei. Pe scurt, vei locui într-un bloc impecabil care  aproape că se curăţă singur. Şi, ca să îţi poţi face o idee şi mai clară despre acest sistem de faţadă,  gândeşte-te că ceramică tratată cu dioxid de titan de pe West Side Park are aceeaşi  capacitate de curăţare a aerului pe care o generează 150 de arbori maturi”.

Treci pe verde la Cluj! Alege să investeşi într-o locuinţă care are grijă de tine

Ba mai mult, nu doar că este amplasat la doar câteva minute de mers pe joc de cele mai importante parcuri de relaxare din zonă (Baza Sportivă Gheorgheni, Parcul Detunata şi Parcul Iulius Mall), dar beneficiază şi de cea mai mare terasă verde suspendată din Transilvania. Cu o suprafaţă de 3.000 de metri pătraţi, grădina urbană, cu arbori şi plante ce se menţin verzi în cea mai mare parte a anului, alei de promenadă şi băncuţe de repaus, este o locaţia perfectă pentru relaxare şi socializare, locul în care comunitatea se sudează, iar cei mici se pot juca în voie.

Format din 3 corpuri de clădiri rezidentiale, ansamblul situat pe strada Alexandru Vaida Voevod, la numărul 59, include un total de 250 de apartamente cu 1,2 şi 3 camere, dar dispune şi de spaţii comerciale şi 410 locuri de parcare. Este situat într-un punct cheie al oraşului, la doar câteva minute depărtare de toate facilităţile necesare omului modern: galerii comerciale importante (precum Iulius Mall), unităţi de  învăţământ (grădiniţe, şcoli, FSEGA şi Universitatea Dimitrie Cantemir), precum şi mijloace de transport în comun, etc. Apartamentele sunt perfecte atât pentru locuire, cât şi pentru investiţie, cheltuielile lunare fiind extrem de reduse datorită materialelor folosite pentru izolaea termică, iar dezvoltatorul oferă şi servicii de consiliere pentru administrarea imobilelor.

Cel de-al doilea absamblu imobiliar verde la care lucrează în prezent specialiştii Studium Green este complexul “Wings”, cel mai spectaculos proiect rezidenţial de pe piaţa imobiliară din Transilvania. Oferind o panoramă deosebită asupra cartierului Mănăştur, înconjurat de spaţii verzi, proiectul “desenat” sub forma a două aripi de înger va găzdui un număr de 228 de apartamente. Proiectul va deveni cel mai nou brand al Clujului, fiind situat în cel mai înalt punct al oraşului din zona Mănăştur – Zorilor (strada Frunzişului).

Studium Green este primul dezvoltator imobiliar din România care construieşte, încă din anul 2012, clădiri “verzi”, conform standardului Green Homes - o certificare voluntară pentru clădiri rezidențiale care implică inovare și performanțe sustenabile superioare, fiind recunoscută la nivel internațional și promovată ca model de bune practici de către Banca Mondială și de către Comisia Europeană. Mai mult, Green Homes este unica certificare din europeană asociată unei ipoteci verzi cu dobânzi și condiții preferențiale pentru viitorii ocupanți.

Cei 15 ani de pionierat şi performanţă pe segmentul rezidenţial din România se datorează viziunii revoluţionare a omlui de afaceri Dorin Bob, patronal Studium Green. În anii în care România era străină conceputului de “clădire verde”, Dorin Bob declara că “trecerea la verde nu este o revoluţie, ci o evoluţie". Convingerile sale au fost încunutate prin certificarea Green Homes al Romania Green Building Council (RoGBC) a tuturor proiectelor dezvoltate din anul 2012 şi până în prezent. Aşa se explică motto-ul companiei “Treci pe verde!”.

Ce este o clădire verde, certificată GREEN HOMES

Clădirile sustenabile sau clădirile „verzi“ sunt clădiri performante, cu un înalt grad de eficienţă energetică, proiectate în aşa fel încât să conserve apa şi energia, să folosească spaţiul, materialele şi resursele în mod eficient, să reducă la minim reziduurile din construirea lor şi să creeze un spaţiu interior sănătos. Aşadar, o clădire sustenabilă este o structură concepută, construită, renovată, operată şi refolosită într-o manieră ecologică şi cu folosirea eficientă a resurselor.

Beneficiile unei locuinţe certificată GREEN HOMES:

  • Reduceri la facturile lunare prin economii semnificative de energie şi apă
  • Condiţii ipotecare mai avantajoase comparativ cu cele standard care includ rate reduse ale dobânzii cu până la 0,75 - 1% şi o limită de creditare mai mare decât Prima Casă, prin programul Ipoteca Verde
  • Sănătate şi bunăstare prin expunerea minimă la materiale toxice şi, implicit, reducerea riscului de îmbolnăvire
  • Posibilitatea obţinerii unui preţ mai mare la revânzare, datorită certificării independente care garantează un înalt grad de performanţă din punct de vedere energetic şi îndeplinirea criteriilor legate de mediu

Studium Green are o experienţă de 15 ani în domeniul construcţiilor, timp în care a finalizat peste 1.500 de apartamente în complexe rezidenţiale, peste 7.500 mp spaţii comerciale şi de birouri şi 4.500 mp de acoperişuri vezi.

Comenteaza