A primit vaccinul greşit şi i se spune că "nu e o problemă", dar îşi poate lua adio de la adeverinţa de vaccinare

A primit vaccinul greşit şi i se spune că "nu e o problemă", dar îşi poate lua adio de la adeverinţa de vaccinare
| Foto: Digi24

Tânărul din România care a primit un vaccin greșit întreabă de ce ar trebui să fie treaba celui care se vaccinează să întrebe din metru în metru ce vaccin i se administrează. 

Ieri a fost comisă o eroare la un centru de vaccinare din capitală. Un bărbat care a fost vaccinat pe 24 februarie cu serul Pfizer a primit miercuri, la rapel, vaccinul de la Moderna.

Mai  mult, se pare că medicul i-ar fi propus lui Alin Ionescu, bolnav de diabet, să îl treacă în sistem că a fost vaccinat tot cu Pfizer. O propunere care a fost refuzată de pacient. Prin urmare, omul nu a putut primi adeverinţă de vaccinare, chiar dacă a făcut tot ce ţinea de el ca să fie vaccinat. Tânărul este acum în stare bună.

Alin Ionescu a spus că și-a dat seama ce s-a întâmplat când o asistentă a încercat să valideze vaccinarea în sistem. Tânărul a spus la Digi24 că și asistentele s-au panicat, dar că apoi a fost chemat un medic care l-a liniștit, i-a spus să nu-și facă griji pentru că nu va păți nimic și că această situație s-a mai întâmplat. „Nici nu mă gândeam că trebuie să fiu vigilent. De ce ar trebui să fie treaba mea să întreb din metru în metru: Pfizer îmi faceți?”, a spus el.

Din discuția pe care a avut-o cu șefa centrului de vaccinare a înţeles că "nu e o problemă faptul că i-a fost administrat un vaccin greșit", dar că în această situaţie nu mai poate primi adeverința de vaccinare.

Comenteaza