Atentie unde mergi in concediu! Top 10 orase cu risc de dezastre naturale

Atentie unde mergi in concediu! Top 10 orase cu risc de dezastre naturale
O companie de asigurari a intocmit un top al oraselor cu risc sporit de dezastre naturale. Asa ca ai grija unde mergi in vacanta.

Swiss Re a realizat o analiză în funcţie de efectele pe care un dezastru natural le va avea asupra locuitorilor oraşului: decese, răni, evacuări, case distruse sau afectate parţial şi numărul persoanelor care nu vor putea merge la muncă, potrivit businessinsider.com.

1. Regiunea Tokyo-Yokohama, 57 de milioane de persoane afectate

Regiunea Tokyo-Yokohama are un risc foarte mare de producere a oricărei calamităţi: cutremur, inundaţie, muson, tsunami. Aproape 80% din populaţie este expusă în orice moment unui cutremur puternic.

2. Manila, Filipine, 34,6 milioane de persoane afectate

Manila a avut noroc după producerea taifunului Haiyan, pagubele nefiind atât de grave precum era de aşteptat. Cu toate acestea, riscul producerii unui alt taifun precum acela este ridicat, iar Manila ar putea să nu mai scape atât de uşor. Aproape o jumătate din populaţia oraşului ar fi afectată serios de un cutremur puternic. Furtunile puternice produc pagube constant, iar inundaţiile s-au transformat într-un dezastru anual, în 2012 şi 2013 paralizând oraşul.

3. Delta Râului Perla, 34,5 milioane de persoane afectate

Densitatea urbană a Deltei Râului Perla este fără precedent, zona cuprinzând oraşele Hong Kong, Shenzhen, Dongguan, Macao şi Ghuangzhou. Zona ocupă primul loc între cele mai afectate de uragane, locul trei între cele mai afectate de cicloane şi locul cinci între cele mai expuse la inundaţii.

4. Osaka-Kobe, Japonia, 32,1 milioane de persoane afectate

În 1995, marele cutremur din Hanshin a devastat zona, mai mult de 6.000 de persoane pierzându-şi viaţa şi fiind pagube de 100 de miliarde de dolari. Un alt cutremur ar putea să aibă loc, iar zona nu ar fi prea pregătită. Zona este vulnerabilă la uragane şi este pe locul 3 în topul celor mai expuse la tsunami.

5. Jakarta, Indonezia, 27,7 milioane de persoane afectate

Lipsa planificării poate amplifica efectele unui dezastru natural în Jakarta. Ploile din sezonul umed, drenajul insuficient şi faptul că 40% din Jakarta este sub nivelul mării cauzează frecvent inundaţii. De asemenea, riscul unui cutremur puternic este foarte mare, impactul solului sporind efectele asupra populaţiei.

6. Nagoya, Japonia, 22,9 milioane de persoane afectate

Zona este foarte expusă la cutremure şi la tsunami-uri, iar acestea au potenţialul de a fi devastatoare.

7. Calcutta, India, 17,9 milioane de persoane afectate

Calcutta are un risc ridicat de producere a inundaţiilor în fiecare an. Sistemul de drenaj este mai vechi de 140 de ani şi acoperă mai puţin de jumătate din oraş. Ciclonii, tsunami-urile şi uraganele pot, de asemenea, să afecteze oraşul, care este foarte puţin pregătit pentru un dezastru natural.

8. Shanghai, China, 16,7 milioane de persoane afectate

Oraşul este foarte expus la inundaţii grave, produse de furtuni sau taifunuri. Volumul mare de apă care ajunge în oraş în cazul unei inundaţii face ca numărul persoanelor expuse la pagubele produse să fie foarte mare.

9. Los Angeles, SUA, 16,4 milioane de persoane afectate

Los Angeles, la fel ca marea parte a Californiei, se expune unui risc mare de cutremur devastator. 14,7 milioane de persoane ar putea fi afectate direct în oraş de un seism puternic.

10. Teheran, Iran, 15,6 milioane de persoane afectate

Întreaga populaţie a oraşului este expusă la risc în caz de cutremur.

 

Comenteaza