Colaborare cu specialişti din Pecs, pentru Cluj Capitală Culturală Europeană

Colaborare cu specialişti din Pecs, pentru Cluj Capitală Culturală Europeană
Consilieri locali şi specialişti în organizarea de evenimente din Cluj şi din oraşul ungar Pecs vor lucra în echipă în vederea pregătirii unor proiecte comune pentru 2015, când "oraşul de pe Someş" va fi Capitală Europeană a Tineretului. Pecs va sprijini Clujul şi în cursa pentru Capitală Culturală Europeană 2021.


">

Primarul oraşului înfrăţit Pécs a fost invitat de onoare la Zilele Clujului, prilej cu care s-a întâlnit cu edilul Emil Boc. Cei doi primari au făcut un inventar al proiectelor realizate împreună, dar au pus şi bazele unor parteneriate pentru viitor.

„În primul rând i-am mulţumit domnului primar pentru suportul pe care îl acordă în cele două proiecte importante pe care Cluj-Napoca le are - Capitală Europeană a Tineretului şi Capitală Culturală Europeană. Avem multe de învăţat de la Pécs, oraş care a deţinut funcţia de Capitală Culturală Europeană. Am discutat şi despre realizarea a două parteneriate concrete pentru anul următor. În primul rând, vom alcătui echipe comune de consilieri locali şi specialişti de la Cluj şi Pécs, care se vor întâlni în toamnă pentru a pregăti proiecte comune pentru anul viitor. De asemeanea, domnul primar ne-a oferit sprijinul de a scrie oraşelor înfrăţite cu care Pécs-ul are legătură, precum Lion (Franţa), Graz (Austria) şi alte oraşe cu care Pécs-ul este înfrăţit pentru a menţiona faptul că municipiul nostru este oraş candidat la titlul de Capitală Culturală Europeană, în vederea obţinerii unui eventual sprijin şi recunoaştere din partea lor a titulaturii noastre", a precizat primarul Emil Boc.

Cluj-Napoca este înfrăţit cu oraşul Pécs din februarie 1990. Orașul ma­ghiar a fost desemnat Capitală Culturală Eu­ropeană, în anul 2010.

 

Comenteaza