Criminalul Cioacă, ELIBERAT. Cadavrul Elodiei nu a fost găsit niciodată / Avocata familiei Ghinescu: ”Nu este un semnal bun pentru societate. Se creează un precedent periculos”

Criminalul Cioacă, ELIBERAT. Cadavrul Elodiei nu a fost găsit niciodată / Avocata familiei Ghinescu: ”Nu este un semnal bun pentru societate. Se creează un precedent periculos”
| Foto: Captura video - Stirile Digi24

Polițistul Cristian Cioacă a primit inițial la instanţa de fond o condamnare de 22 de ani de închisoare pentru uciderea soției sale, avocata Elodia Dinescu, apoi condamnarea  definitivă a primit-o la 15 ani și 8 luni de închisoare, din care a executat doar 9 ani și 2 luni. 

Avocata familiei Elodiei Ghinescu a transmis într-o declarație oferită reporterilor Digi24 că eliberarea lui Cristian Cioacă: „Nu este un semnal bun pentru societate. Se creează un precedent periculos”.

„Cristian Cioacă nu a recunoscut niciodată săvârșirea faptelor comise. Nu a achitat despăgubirile morale stabilite de către instanță, atât față de familia Elodiei, cât și față de copil. Și nu se poate reține că dumnealui a fost de bună credință și nu a avut posibilitatea să achite aceste sume pentru că chiar avea bani. Când Elodia a murit existau bani în cont, vreo 60.000 de euro, au fost imobilele pe care a încercat să le înstrăineze (…).

A încercat să îngreuneze ancheta, să șteargă urmele săvârșirii infracțiunilor, să distrugă probe. Și aceste aspecte ar fi trebuit să le aibă în vedere instanța. Eu spun că nu este un semnal bun pentru societatea în care trăim pentru că a crescut numărul infracțiunilor săvârșite cu violență. (…) Pedeapsa de 15 ani și 8 luni oricum era una relativ mică pentru gravitatea faptelor comise. (…) Se creează un precedent periculos”, a declarat marți Crina Radu, avocata familiei Elodiei Ghinescu. 

Magistraţii Tribunalului Argeş au admis, marţi, cererea de liberare condiţionată formulată de fostul poliţist Cristian Cioacă, găsit vinovat pentru uciderea soţiei sale, Elodia Ghinescu, al cărei cadavru nu a fost găsit niciodată, a transmis digi24.ro. Tribunalul a admis, astfel contestaţia depusă de Cioacă la decizia Judecătoriei Piteşti, care a respins, în 19 iulie, cererea de eliberare, ca fiind neîntemeiată.

În data de 19 iunie 2014, Curtea de Apel Piteşti l-a condamnat definitiv pe Cristian Cioacă la 15 ani şi 8 luni de închisoare cu executare şi cinci ani interzicerea unor drepturi, în dosarul în care a fost judecat pentru uciderea soţiei sale, avocata Elodia Ghinescu. Iniţial, la instanţa de fond, el primise o condamnare de 22 de ani de închisoare. El a executat 9 ani și două luni, iar conform deciziei, cheltuielile judiciare „rămân în sarcina statului”.

Comenteaza