Cu COVORUL la moaștele Sfintei Parascheva

Cu COVORUL la moaștele Sfintei Parascheva
| Foto: observatornews.ro /antenaplay.ro

Un român a mers în braţe cu un covor la racla cu moaștele Sfintei Parascheva. Peste 100.000 de pelerini au trecut de la începutul pelerinajului pe la racla cu oseminte, având obiecte şi liste cu rugăminţi, potrivit Digi24

Oamenii care au participat la pelerinajul de la Iaşi au mers cu brațele pline de obiecte pe le ating de raclă și cu liste lungi de rugăminţi, cele mai fierbinţi fiind legate de sănătate.

Un înfocat credincios ortodox nu s-a mulţumit să treacă pe deasupra raclei un obiect de mici dimensiuni, ci si-a adus cu el un covor anul acesta. 

„Am adus un covor pentru Sfânta Parascheva. Păi dacă-i ziua ei pe 14 octombrie, am adus un covor. Venim în fiecare an, dar l-a trimis fata mea”, a spus un bărbat venit la moaște.

„Am de la tricoul nurorii, tricoul biatului, ale mamei, al unei vecine care are un copil mai bolnav, la fraţi, că au probleme. Tricouri, batice”, a spus un alt pelerin.

În dimineața, de 14 octombrie, a început de la ora 09.00, pe scena amenajată pe pietonalul de pe Bulevardul „Ștefan cel Mare” din Iași slujba de Sfânta Liturghie care marchează hramul și celebrarea Sfintei Parascheva.

Aceasta va fi oficiată de către un sobor de 26 înalți ierarhi, care vin în Iași din toate marile episcopii din țară, dar și din Grecia, Bulgaria, Iordania sau Tanzania (Africa), transmite ziaruldeiasi.ro

Comenteaza