Dosar penal pentru ucidere din culpă: Copil de 3 ani ÎNECAT la piscină după ce părinţii l-au lăsat nesupravegheat

Dosar penal pentru ucidere din culpă: Copil de 3 ani ÎNECAT la piscină după ce părinţii l-au lăsat nesupravegheat

Un copil de 3 ani şi jumătate a murit marţi după ce a fost găsit inconştient într-o piscină interioară a unei pensiuni dintr-o staţiune turistică, unde se afla însoţit de părinţi.

Tragedia s-a petrecut la Straja unde copilul se afla cu părinţii săi la o piscină interioară a unei unităţi de cazare. Părinţii ar fi lăsat copilul nesupravegheat pentru o perioadă scurtă de timp, iar apoi l-au găsit inconştient. Poliţiştii au deschis un dosar penal pentru ucidere din culpă. 

”Poliţiştii ajunşi la faţa locului au constatat că minorul era însoţit de părinţii săi, care se aflau la piscina situată în interiorul unei unităţi de cazare din staţiunea Straja şi a rămas nesupravegheat pentru o perioadă scurtă de timp, ulterior fiind găsit de către părinţi în stare de inconştienţă”, a precizat purtătorul de cuvânt al IPJ Hunedoara.

În sprijinul copilului au intervenit, în primă instanţă, salvamontiştii din staţiune, aceştia efectuând manevrele de resuscitare necesare şi solicitând ajutorul Ambulanţei din Lupeni, potrivit Agerpres

”La locul solicitării, echipajul a găsit minorul în stop cardio-respirator. S-au continuat manevrele de resuscitare timp de aproximativ 20 de minute, solicitându-se şi intervenţia unui echipaj cu medic de la Petroşani.

După cele 20 de minute de resuscitare, pacientul a ieşit din stop cardiac. Medicul care l-a preluat, a continuat ventilaţia pe mască şi balon”, a declarat purtătorul de cuvânt al SAJ Hunedoara, dr Călin Dumitrescu.

În drum spre spitalul din Lupeni, copilul a intrat, din nou, în stop cardio-respirator, echipajul cu medic şi asistent de pe ambulanţă reluând manevrele de resuscitare. Acestea au continuat şi la spitalul din Lupeni, unde s-a intervenit cu echipa ATI, însă copilul nu a mai putut fi salvat.

Comenteaza