Eleva care şi-a înjunghiat pedagogul este prima din clasă, cu bursă de merit

Eleva care şi-a înjunghiat pedagogul este prima din clasă, cu bursă de merit

O elevă de clasa a X-a din Oradea a înjunghiat, luni dimineață, un pedagog școlar în biroul directorului adjunct, unde fusese chemată împreună cu mama ei pentru o discuție legată de comportamentul în cadrul internatului.

Tânăra era cazată în internatul Colegiului și într-un moment de furie l-a înjunghiat pe bărbat în spate cu un cuţit pe care îl avea la ea. Totul ar fi pornit de la o situație petrecută în internatul instituției.

„A fost găsită în cameră cu un băiat, noaptea la stingere, iar pedagogul i-a atras atenția că nu este normal și firesc. Și de acolo a pornit totul. Nu era de dat afară din internat, ci pur și simplu doar de atras atenția asupra unui fapt. Și astfel a reacționat copilul”, a declarat directoarea Alina Cotca, Colegiului Tehnic „Traian Vuia” din Oradea, citează bihon.ro.

Şeful Inspectoratului Şcolar Județean Bihor, Horea Abrudan spune că fata este prima din clasă, beneficiind inclusiv de o bursă de merit. 

Victima a fost înjunghiată în hemitoracele posterior. Potrivit unor surse medicale, operația a fost una complexă și a durat mai mult de trei ore. Bărbatului i-a fost atins plămânul stâng și traheea. „Situația a fost mai complexă decât am crezut, pentru că i-au fost afectate căile aeriene (traheea) și plămânul stâng. A fost o intervenție foarte complicată și de durată”, a spus o sursă medicală pentru bihon.ro.

Polițiștii au deschis dosar penal pentru tentativă de omor, iar tânăra se află în custodia polițiștilor de investigații criminale bihoreni. 

Comenteaza