Germania va accelera procedurile de expulzare a imigranţilor nord-africani

Germania va accelera procedurile de expulzare a imigranţilor nord-africani
Ministrul german al Justiţiei, Heiko Maas, a propus oficial, miercuri, accelerarea procedurilor de examinare a solicitărilor de azil în cazul cetăţenilor marocani şi algerieni, pentru a-i expulza mai rapid în cazul refuzului, după seria de agresiuni cu caracter sexual.

Burkhard Lischka, un purtător de cuvânt al Partidului Social-Democrat (SPD), a declarat că cererile de azil depuse de cetăţeni algerieni şi marocani vor fi procesate în doar câteva săptămâni, deşi până acum durata medie depăşea 15 luni.

"Este vorba de o măsură de protecţie pentru contracararea activităţilor infracţionale", a declarat Lisckha, citat de Reuters.

Membri ai Uniunii Creştin-Democrate (CDU) şi Uniunii Creştin-Sociale (CSU) au propus catalogarea Marocului, Algeriei şi Tunisiei drept "state sigure", de unde nu pot fi acceptate solicitări de azil, după decizii similare luate anul trecut în cazul Albaniei, Muntenegrului şi Kosovo.

Guvernul Germaniei a anunţat marţi că analizează măsuri de accelerare a procedurilor de expulzare a străinilor care comit infracţiuni, ca reacţie la agresiunile care au vizat femei, în Koln şi în alte oraşe, de Revelion.

 

Comenteaza