Masacru la premiera celui mai nou film Batman. Un tânăr de 24 de ani a ucis 17 persoane

Masacru la premiera celui mai nou film Batman. Un tânăr de 24 de ani a ucis 17 persoane
Suspectul pentru comiterea atacului armat din noaptea de joi spre vineri, la un cinematograf de la periferia oraşului Denver (statul Colorado, vestul SUA), a fost identificat a fi James Holmes, în vârstă de 24 de ani, potrivit autorităţilor americane, informează Associated Press, citată de realitatea.net.

Conform oficialilor, care au vorbit sub ptotecţia anonimatului, Holmes ar fi ucis 12 persoane într-un atac armat în cinematograful aglomerat, unde rula ultimul film din seria Batman. Bărbatul purta o mască de gaze şi a declanşat un gaz necunoscut în incinta cinematografului.

Suspectul se află în stare de arest. Potrivit FBI, nu există niciun indiciu că incidentul ar avea vreo legătură cu grupări teroriste.

Potrivit ABC News, după ce a fost arestat, agresorul le-a spus poliţiştilor că în locuinţa lui din North Aurora există explozibil, anchetatorii s-au deplasat la complexul rezidenţial, care a fost evacuat, fiind stabilit un perimetru de siguranţă în jurul său.

Anchetatorii au confirmat găsirea explozibilului, dar nu au precizat dacă acesta a fost pregătit pentru a fi detonat sau era doar depozitat acolo, arată realitatea.net.

Un număr de 14 persoane au fost ucise şi alte 50 au fost rănite, după ce un bărbat a deschis focul vineri dimineaţa în timpul premierei ultimei părţi a trilogiei Batman, la un cinematograf din Aurora, statul Colorado, a declarat şeful poliţiei locale, Dan Oates, citat de CNN.

Zece persoane au murit pe loc, iar altele patru la spitalele din împrejurimi, a precizat Oates.

Bărbatul înarmat puternic, care purta vestă antilonţ, a fost reţinut de poliţişti în parcarea cinematografului, potrivit lui Frank Fania, purtător de cuvânt la poliţiei citat de CNN. Identitatea suspectului nu a fost dezvăluită imediat, precizând doar că acesta ar avea aproximativ 20 de ani.

"Nu a opus rezistenţă şi nu a încercat să fugă", a precizat Fania. Poliţia a confiscat o puşcă şi un pistol, iar o altă armă a fost găsită în cinema, a adăugat acesta.

Sute de poliţişti au ajuns la locul incidentului, împreună cu agenţi ai FBI. "Am cerut ajutorul oricărei agenţii de poliţie şi pompierilor", a precizat acesta.

 

Etichete
Comenteaza