Poliţist şcolit de FBI, noul şef al IPJ Cluj

Poliţist şcolit de FBI, noul şef al IPJ Cluj
Comisarul şef Adrian Ciprian Miron va prelua conducerea Inspectoratului Judeţean de Poliţie (IPJ) Cluj, începând din 1 septembrie 2016. Poliţistul de 39 de ani, din Câmpia Turzii, este absolvent al Academiei FBI din Virginia (SUA).

Acesta va îndeplini funcţia de inspector șef al IPJ Cluj timp şase luni. "Prin ordin al ministrului afacerilor interne, cu data de 31 august a.c., comisar-şef de poliţie Miron Adrian Ciprian a fost împuternicit să exercite, cu caracter temporar, pe o perioadă de 6 luni, funcţia de inspector șef al Inspectoratului de Poliție Județean Cluj", informează IGPR.

Adrian Ciprian Miron a absolvit Academia de Poliție din București, în anul 2000, iar anul 2010 cursurile Academiei Quntico, din SUA. A fost adjunct al Poliției Alba Iulia, iar din 2010 și până în 2015 a fost numit reprezentant al Ministerului Afacerilro Interne al României în Statele Unite. După ce s-a întors din Statele Unite, polițistul a acceptat comanda unor secții de Poliție din Cluj-Napoca.

Miron îl înlocuieşte la conducerea IPJ Cluj pe chestorul de poliţie Tudor Grindean, care a ieşit la pensie. Decretul privind încetarea raporturilor de serviciu ale lui Grindean cu Ministerul Afacerilor Interne - la data de 31 august 2016 - a fost semnat de către preşedintele României, Klaus Iohannis, în 16 august 2016. Alături de acesta a ieşit la pensie şi adjunctul său, Valentin Rusu, în funcţie din martie 2014.  De asemenea, șeful Poliției municipiului Cluj-Napoca, Marcel Bonțidean, s-a pensionat în mai 2016, însă la începutul lunii august a câștigat concursul pentru funcția de director al Poliției Locale Cluj-Napoca.

Schimbările de la conducerea IPJ Cluj au survenit într-un moment neplăcut pentru imaginea instituţiei şi anume, evadarea unui deţinut chiar din arest. Conducerea poliţiei judeţene a exclus categoric orice legătură între cele două evenimente. A fost al şaselea deţinut care evadează din arestul poliţiei clujene în decurs de doi ani.

Comenteaza