România a tras 700 milioane de euro din împrumutul de 1 miliard de euro de la Banca Mondială

România a tras 700 milioane de euro din împrumutul de 1 miliard de euro de la Banca Mondială
România a tras miercuri suma de 700 milioane euro din împrumututul de 1 miliard de euro contractat în 2012 de la Banca Mondială destinat consilidării cadrului macroeconomic şi reformării mai multor sectoare.

"România a exercitat astăzi opţiunea de tragere a sumei de 700 milioane euro din împrumutul de politici de dezvoltare cu opţiune de amânare a tragerii (DPL-DDO) contractat de la Banca Internaţională pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare (BIRD) în anul 2012, în baza consolidării cadrului macroeconomic şi a îndeplinirii măsurilor de reformă ataşate împrumutului, asociate sectoarelor: energie, sănătate, managementului finanţelor publice şi administrare fiscală", se arată într-un comunicat transmis de ministrul delegat pentru buget, Liviu Voinea.

Programul de reformă agreat cu BIRD rămâne în derulare până in anul 2015, conform prevederilor acordului de împrumut, se menţionează în comunicat.

Din 1991 şi până la 31 octombrie 2012, Banca Mondială a acordat României un sprijin financiar în valoare de 8,5 miliarde de dolari.

 

Etichete
Comenteaza