Românul ucis în criza ostaticilor din Algeria era din Prahova şi avea un copil de 6 ani

Românul ucis în criza ostaticilor din Algeria era din Prahova şi avea un copil de 6 ani
Românul care a fost ucis în criza ostaticilor din Algeria era din localitatea prahoveană Bărcăneşti, avea 36 de ani şi un copil în vârstă de 6 ani, iar soţia sa este însărcinată.

 

Potrivit unor surse locale, bărbatul ucis în Algeria este Ionuţ Tiberiu Costache, din Bărcăneşti, localitate aflată lângă Ploieşti.

Bărbatul, care era inginer, avea 36 de ani şi lucra pe o platformă petrolieră aflată la graniţa dintre Libia şi Algeria, înainte de a pleca în străinătate el fiind angajat la rafinăria Petrobrazi.

Ionuţ Tiberiu Costache era căsătorit şi avea un băieţel în vârstă de 6 ani, iar soţia sa este însărcinată în luna a şaptea.

Localnicii spun că bărbatul a plecat la muncă în Algeria pentru a-şi ridica o casă.

"Îl cunoaşte toată lumea din sat drept băiatul din Algeria. Muncea acolo pentru a-şi ridica o casă şi pentru a oferi o viaţă mai bună familiei sale. Are un copil de 6 ani, iar soţia sa este însărcinată în luna a şaptea. Sunt şocat de veste, sunt de o vârstă cu Tiberiu, am vorbit de nenumărate ori. Nu-mi vine să cred. Au plâns oamenii prin sat când au auzit ce s-a întâmplat, era foarte săritor şi ajuta pe oricine îi cerea sprijinul", a spus un localnic.

Acasă la părinţii bărbatului, în satul vecin, Tătărani, familia acestuia le-a cerut jurnaliştilor să le respecte durerea.

Premierul Victor Ponta a anunţat, sâmbătă, că un cetăţean român şi-a pierdut viaţa în Algeria.

El a precizat că în perioada următoare Guvernul va sprijini familia românului decedat, urmând să se ocupe de repatrierea acestuia şi de tot ce va fi nevoie.

"Am înştiinţat familia, nu mi-aş fi iertat niciodată dacă familia ar fi aflat de la dumneavoastră din presă", a afirmat premierul, precizând că familia acestuia va beneficia de consiliere psihologică.

 

Comenteaza